Liverpul i tri londonska premijerligaša hoće Realov otpadak

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.11.18. | 16:02

Cena je 50.000.000 evra, a za Madriđane duplo manja

U Realu često nije bilo mesta za mlade španske fudbalere koji su kvalitet dokazivali na drugim mestima. Takav je slučaj i sa 25-godišnjim štoperom Dijegom Ljorenteom.

On igra sjajno u Real Sosijedadu i privukao je pažnju brojnih klubova, uglavnom ostrvskih. Španski mediji javaljaju da Ljorentea želi Liverpul, ali i tri londonska premijerligaša: Totenhem, Vest Hem i Fulam. Emisari ovih klubova su u nekoliko navrata snimali Ljoreneta i uverili se da je reč o dobrom materijalu.

Izabrane vesti

Ljorente je prošao školu Real Madrida, igrao za C tim, B tim i dogurao do prve selekcije. Debitovao je kod Murinja u prvom timu, ali je sledeće dve sezone kod Anćelotija odigrao samo dva meča za Kraljeviće i uglavnom igrao za B tim. Posle toga se preselio na pozajmicu u Rajo Valjekano gde je ostavio odličan utisak. Usledila je nova pozajmica – u Malagu. Opet je igrao odlično, Zidan je želeo da ga zadrži u prvom timu, ali nije mogao da mu obeća minutažu i Ljorente je u transferu vrednom 6.000.000 evra (plus 2.000.000 u bonusima) prešao u Real Sosijedadu.

U Baskiji je potpuno igrački eksplodirao i postao jedan od najboljih štopera Primere. Zainteresovao je bogatije klubove sa Ostrva iako Real Sosijedad ne želi da ga proda. Baskijski klub je zaštićen ugovorom do 2020. godine i otkupnom klauzulom od 50.000.000 evra. To je prevelika suma za zainteresovane, čak i za Liverpul. Ipak, s obzirom na uloženi novac, nije isključeno da Real Sosijedad razmisli da zaradi nekoliko puta na Ljorenteu.

Problem bi mogao da pretdstavlja Real Madrid koji je ubacio povratnu klauzulu i za 25.000.000 evra ima pravo preče kupovine. Podsetimo da je Real na sličan način štitio valsništvo nad Moratom, Karvahalom, Maskarelom, Marijanom Dijazom... Neke je vratio, neke je samo preprodao. Pitanje je šta će uraditi sa Ljorenteom.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Dijego Ljorente

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara