"GENIJALNI BOGDAN ZAUSTAVIO LIVERPUL"
"GENIJALNI BOGDAN ZAUSTAVIO LIVERPUL"

Liverpul proklinje Bogdana, Bolton preživeo Enfild!

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.01.15. | 20:25

Čudesna partija mađarskog golmana obezbedila Boltonu reprizu na Riboku

GENIJALNI BOGDAN ZAUSTAVIO LIVERPULLiverpul i Bolton su remizirali bez golova u utakmici šesnaestine finala FA kupa i tako ispoštovali trend neverovatnih iznenađenja ove subote. Apsolutni heroj ove utakmice bio je Adam Bogdan, Mađar na golu Boltona koji je odbranio i ono što je moglo i što nije. Zapamtiće dobro njegov lik napadači i navijači Liverpula posle ove utakmice.

Redsi su ušli u ovaj duel vođeni serijom sjajnih rezultata. Nisu izgubili još od polovine decembra kada je bolji bio Mančester Junajted, a u tom periodu su zabeležili tri remija i šest pobeda. Istina protivnicu nisu bili toliko moćni da bi se iz toga moglo zaključiti da je sa krizom na Enfildu gotovo, ali je pomak u igri bio očigledan.

Izabrane vesti

Krenuli su jako na gol Boltona od prvog minuta utakmice, ali jednostavno nije bilo načina da se lopta pošale iza leđa golmana Vonderersa. Bogdan je briljirao, odbranio u prvom poluvremenu nekoliko sjajnih zicera kada je gol visio u vazduhu. Kako to obično biva posle takvih situacija, kada ne postignete pogodak u jeku pritiska, obično kasnije nema šanse da ista uđe u gol.

Tako je i bilo. Imao je Liverpul do kraja par dobrih pokušaja, prevashodno iz daljine, ali se Bogdan i Bolton nisu dali. Nil Lenon može da bude prezadovoljan ovim rezultatom, naročito ako znamo koliko u Engleskoj znači prednost domaćeg terena, pa možda Bolton uspe da iznenadi Liverpul u ponovljenoj utakmici na Riboku.

FA kup, 1/16 finala:

Blekburn - Svonsi 3:1 (1:1)

Birmingem - Vest Brom 1:2 (1:2)

Kardif - Reding 1:2 (1:0)

Čelsi - Bredford 2:4 (2:1)

Derbi - Česterfild 2:0 (1:0)

Man. Siti - Midlsbro 0:2 (0:0)

Preston - Šefild J. 1:1 (1:0)

Sautempton - Kristal Palas 2:3 (2:3)

Sanderlend - Fulam 0:0

Totenhem - Lester 1:2 (1:0)

Liverpul - Bolton 0:0

(FOTO: Action Images)


tagovi

Nil LenonLiverpulFA kupEvropaEngleskaAdam Bogdan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara