""
""

Liverpul za Lesterovu titulu! Ili Vengera? Totenhem zaustavljen u poteri za titulom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.04.16. | 20:25

Posle remija na Enfildu, Lester sutra protiv Sautemptona ima šansu da ode na plus sedam u odnosu na prvog pratioca šest kola

Da je neko pre dve i po decenije rekao navijačima Liverpula da će na novu titulu čekati 25 godina i da će do šampionske krune pre njih nstići Lester, verovatno bi ga gledali kao budalu... Ali sve govori da će biti tako.

Izabrane vesti

Liverpul je danas ubrizgao ogroman podstrek Lesterovim šampionskim nadama. Redsi su na Enfildu zaustavili prvog Lesterovog pratioca Totenhem i remijem 1:1 pružili šansu lideru da se sutra protiv Sautemptona odlepi na čak sedam bodova prednosti. Šest kola do kraja lige... Prednost koju ni mnogo slabiji timovi ne bi propustili...

Znao je Totenhem da će mu Enfild možda biti i najviša prepreka u poteri za Lesterom, uradio je sve da je preskoči, ali Redsi nisu prodali ugled i i bodove. Čak su bili bliži pobedi.

Iako nije mogao da računa na najraspoloženijeg igrača u prethodnom periodu Roberta Firmina, Liverpul je krenuo na Totenhem kao da juri titulu. U prvom poluvremenu je Igo Loris spasavao Sparse i bio junak utakmice. Doduše, i Hari Kejn je propustio dve odlične rpilike za goste. Labava odrbana Liverpula je danas bila na visini zadatka u prvih 45 minuta.

Ono što je visilo u vazdugu u prvom poluvremenu, desilo se u 51. minutu. Kutinjo je odigrao dupli pas sa Staridžom i elegantno u svom stilu pogodio ugao Lorisovog gola.

Totenhem je uspeo brzo da se oporavi od teškog udarca. Samo desetak minuta kasnije, Hari Kejn je nastavio čudesnu sezonu. Eriksen je spasao izgubljenu loptu i dodao do Kejna koji se sjajno okrenuo pored sporog Lovrena i 22. prvenstvenim golom u sezoni je vratio nadu Sparsima, a sebe učvrstio na čelu liste strelaca Premijer lige.

Do kraja se igralo potpuno otvoreno, oba trenera su iskoristili sve adute koje su imali na klupi, bilo je šansi na obe strane, ali rezultat se nije promenio.

Bod ne znači mnogo Liverpulu, ali Totenhemu bi ovaj remi mogao da okonča nade o tituli. Ovaj ishod najviše znači Lesteru, a možda i Arsenu Vengeru koji je i dalje u trci za titulom. Arsenal je prišao Totenhemu na četiri boda zaostatka, a Lesteru na osam. Ima utakmicu manje od rivala, ali i najlakši raspored do kraja lige. Šanse su male, ali su se danas povećale. Ipak, Lester može ovaj vikend da završi kao veliki pobednik i krupnim korakom dođe još bliže nadomak senzacionalnog cilja.  

PREMIJER LIGA - 32. KOLO:

Subota:
Aston Vila - Čelsi 0:4 (0:2)
/Loftus-Čik 26, Pato 45+3, Pedro 46, 59/

Vest Hem - Kristal Palas 2:2 (2:1)
/Lancini 18, Paje 41 - Dilejni 15, Gajl 75/

Bornmut - Mančester Siti 0:4 (0:3)
/Fernando 7, De Brujn 12, Aguero 19, Kolarov 90+3/

Norič - Njukasl 3:2 (1:0)
/Klose 45+2, Mbokani 74, Olson 90+3 - Mitrović 71, 86pen/

Stouk - Svonsi 2:2 (1:0)
/Afelaj 13, Krkić 53 - Sigurdson 68, Paloski 79/

Arsenal - Votford 4:0 (2:0)
/Sančez 4, Ivobi 38, Beljerin 48, Volkot 90/

Sanderlend - VBA 0:0

Liverpul - Totenhem 1:1 (0:0)
/Kutinjo 51 - Kejn 63/

Nedelja:

14.30: Lester – Sautempton
17.00: Mančester Junajted - Everton

(FOTO: Action images)


tagovi

Premijer ligaLiverpulKutinjoHari KejnEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara