""
""

Livorno, Bolonja i Katanija se sele u Seriju B, Liga Evrope i dalje u opticaju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.05.14. | 16:55

Torino remijem sa Parmom propustio šansu da osigura šestu poziciju, Imobile zaradio crveni karton, Napoli zgazio Mihinu Sampdoriju

Kolo pred kraj Serije A i poznati su svi timovi koji će sledeće godine igrati u nižem rangu, Livorno je poražen od Fiorentine, a Katanija je ostvarila pirovu pobedu nad Bolonjom, ali će opet putovati sa rivalom u Seriju B. Torino je pobedom mogao da obezbedi šestu poziciju, ali je Parma bila suviše uporan protivnik, najbolji strelac prvenstva propušta sledeće kolo zbog crvenog kartona.

Katanija je uspela da sa igračem manje pobedi Bolonju i tako i sebe i protivnika pošalje u niži rang, Slonovi su poveli u 22. minutu golom Monzona iz slobodnog udarca. Samo sedam minuta kasnije Peruci je dobio drugi žuti karton i ostavio ekipu na cedilu. Ipak Sicilijanci su se dobro držali i sa desetoricom, Bolonja je izjednačila tek u 79. minutu golom Morlea, ali su gosti pet minuta kasnije postigli gol preko Berđesija i ostvarili pirovu pobedu.

Izabrane vesti

Livorno nije uspeo da odoli rasterećenoj Fiorentini što znači da će klub sa zapada Italije sledeće sezone igrati u Seriji B. Jedini gol na meču postigao je Huan Kvardado posle odlične kombinacije sa oporavljenim Đuzepeom Rosijem, Ananija je odbranio njegov prvi šut, ali mu se lopta odbila i Kolumbijac iz drugog puta nije mogao da promaši.

Torino je imao odličnu priliku da obezbedi šestu poziciju i mesto u Ligi Evrope, bila im je potrebna pobeda nad direktnim rivalom Parmom. Najbolji strelac prvenstva Ćiro Imobile je postigao gol u 42. minutu posle dve greške odbrane Parme, ali su Mlekadžije izjednačile u 71. minutu, prvo je Kasano promašio penal, ali ga je Bijabani ispravio. Najbolji strelac Serije A je do kraja meča dobio crveni karton i propustiće poslednje kolo tako da će ostati na 22 postignuta gola.

Sasuolo je obezbedio opstanak u Seriji A posle ludog meča sa Đenovom. Klub koji je prošlog leta postao član elitnog ranga italijanskog fudbala je silovito počeo i u 16. minutu je Floro doneo prednost svojoj ekipi. Alberto Đilardino je u 40. minutu promašio penal, ali ga je ispravio Kalajo. Biondini je u 66. ponovo doneo prednost domaćinima, a Kabral je 10 minuta kasnije izfrustrirao navijače Sasuola i ponovo izjednačio. Olakšanje je došlo u 86. minutu kada je Sansone postigao gol vredan opstanka, a Floro je tri minuta kasnije samo potvrdio pobedu.

Kjevo je uspeo da na Sardiniji dobije rasterećeni Kaljari  golom Dainelija u 72. minutu i time obezbedi opstanak u Seriji A kolo pred kraj.

Napoli je u potpunosti razmontirao suviše opuštenu ekipu Sampdorije rezultatom 1:5 (1:3) i to na njihovom stadionu. Koliko su igrači Siniše Mihajlovića bili nezainteresovani vidi se po prvom golu Napolitanaca kada je Duvan Zapata sa lakoćom glavom sačekao odbijenu loptu i poslao je iza leđa Fjorila. Usledio je fantastičan gol Insinjea, a zatim podjednako dobar Hozea Kaljehona iz slobodnog udarca. Eder je između dve majstorije vratio Đenovljane u igru u 30. minutu.

Napolitanci su povećali prednost čim je počelo drugo poluvreme i to preko kapitena Mareka Hamšika i akcije koja je išla preko desne strane. Petardu je zapalio Škordan Mustafi autogolom posle akcije koja je išla preko iste strane. Poljak Vizolek je samo umanjio bruku svoje ekipe golom u 88. minutu.


SERIJA A – 37. kolo:

Verona – Udineze 2:1 (1:0)
/Toni pen 14, Halfredson 54 – Di Natale 56, Badu 90+2/

Inter – Lacio 4:1 (3:1)
/Palasio 7, 37, Ikardi 34, Ernanes 79 - Biava 2/

Nedelja:

Atalanta – Milan 2:1 (0:0)
/Denis 68pen, Brijenca 90+6 – Belini 51ag/

Bolonja – Katanija 1:2  (0:1)
/Morleo 79 - Monzon 22, Berđesijo 84/

Kaljari – Kjevo 0:1 (0:0)
/Daineli 72/

Livorno – Fiorentina 0:1 (0:0)
/Kvardado 57/

Sampdorija – Napoli 2:5 (1:3)
/Eder 30, Vizolek 88 - Zapata 19, Insinje 26, Kaljehon 32, Hamšik 47, Mustafi autogol 61/

Sasuolo – Đenova 4:2 (1:1)
/Floro 16, 89, Bijondini 66, Sansone 86 – Kalajo 40, Kabral 76/

Torino – Parma 1:1 (1:0)
/Imobile 42 - Bijabani 71/

17.45 Roma – Juventus

(FOTO: Action images)


tagovi

TorinoSerija ALivornoKatanijaItalijaEvropaBolonjaĆiro Imobile

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara