Loko Abreu ima novi klub, biće trener-igrač

Vreme čitanja: 1min | uto. 23.04.19. | 19:35

Ginisov rekorder opet promenio sredinu

Ima 42 godine i isti entuzijazam da menja klubove kao što je to radio tokom cele karijere.

Urugvajski veteran SebastijanEl LokoAbreu je posle nekoliko meseci napustio brazilskog niželigaša Rio Branko i preselio se u salvadorski Santa Teklu. Tačnije, vratio se u Santa Teklu gde je već igrao 2016. godine. Međutim, ovog puta je drugačije. Abreu će imati dvostruku ulogu. Biće i trener, i igrač salvadorskog kluba koji se nalazi na šestom mestu prvenstvene lestvice.  

Izabrane vesti

Abreu je tokom lude karijere u potpunosti opravdao nadimak Ludak i ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao fudbaler koji je igrao za najviše različitih klubova - čak 28! Za neke je poput Santa Tekle igrao i u više mandata, pa ukupan broj transfera koje je napravio tokom karijere iznosi 34.

Abreu je veći deo karijere proveo igrajući za južnomaeričke klubove, a nosio je dresove velikana poput San Lorenca, Nasionala, Gremija, Botafoga, River Plejta, Rosarija... U Evropi mu je vrhunac karijere bio transfer u Deportivo iz La Korunje pre 21 godine, ali se u Galiciji nije proslavio.

Ipak, najpoznatiji je po igrama za reprezentaciju Urugvaja i čuvenom penalu u čevrtfinalu Mundijala protiv Gane kada je „panenkom“ postigao odlučujući gol za plasman u polufinale.

(FOTO: reuters)


tagovi

Sebastijan Abreu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara