""
""

Londonski pljačkaški pohod na Menhengladbah: Venger donosi 45.000.000 evra, Čelsi dobio štopera za sledeću deceniju

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.03.16. | 17:17

Vest Hem završio posao, nada se i Totenhem

Kao u stara dobra vremena sedamdesetih godina prošlog veka, Menhengladbah je postao izlog luksuznih fudbalera. Velikan se vratio u vrh nemačkog fudbala, bitke za opstanak su ružna prošlost, a sjajni fudbaleri izlaze kao na traci.

Izabrane vesti

Borusija Menhengladbah je prethodnih godina lansirala Marka Rojsa, Mark Andre ter Štegena, Patrika Hermana, preporodila Maksa Kruzea... Menšova fabrika radi punom parom, odlični fudbaleri niču kao pečurke. Ne samo iz sopstvene produkcije, već i od kupovina čija vrednost se multiplicirala.

Iako skoro svakog leta ostaju bez nekog od nosilaca igre, Koltovi uspevaju da se održe u vrhu i da najbolje zamene još boljima. Tako su u predvečerje letnjeg prelaznog roka postali prva adresa na koju će zakucati bogati engleski klubovi. Četiri najveća londonska kluba su se ozbiljno nameračili da poharaju Menhegladbahovo blago...

Najdalje je otišao Vest Hem koji je sve dogovorio sa Havardom Nortvajtom. Norveški univerzalac koji pokriva poziciju zadnjeg veznog, ali može uspešno da igra i kao štoper će se na kraju sezone preseliti u tabor Čekićara kao slobodan igrač.

Avionsku kartu do Londona je overio i supertalentovani štoper Andreas Kristensen. Ovaj tinejdžer je došao u Menhegladbah na pozajmicu iz Čelsija i maksimalno iskoristio tu šansu. Još kao 17-godišnjak je dobio šansu na pripremama Čelsija kod Murinja, a potom i u Premijer ligi, ali Portugalac nije bio spreman da ga skroz gurne u vatru i rešio je da ga pozajmi Koltovima kako bi mladić imao minutažu i sticao iskustvo. Murinjo je otišao, ali Čelsi će sigurno vratiti mladog Danca. Pogotovo što se očekuju velike promene u defanzivnoj liniji i što je čak i Barselona bacila oko na Kristensena.

Posle Nortvajta i Kristensena, iz Menhegladbaha put Londona bi mogao da krene i Granit Džaka u jednom od najvećih transfera sledećeg leta. Želeo ga je Klop u Liverpulu, ali sve su prilike da će Švajcarac albanskog porekla završiti u Arsenalu. Kako je Bild sinoć javio, Džaka je jako blizu selidbe na Emirate. Dogovorio se sa Vengerom, a uskoro će i Menhengladbah kapitulirati pred ponudom Tobdžija teškom 45.000.000 evra. Igrač je već najavio da želi da ide, Menš neće moći da odbije rekordnu prodaju u klupskoj istoriji.

Na kraju, tu je i Mahmud Daud. Nemac sirijskog porekla je eksplodirao ove sezone, a za njega je zainteresovan četvrti iz kvarteta velikih londonskih klubova. Totenhem je spreman da ponudi 35.000.000 evra, ali u Menhengladbahu će se boriti da završe mladog asa. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Premijer ligaNemackamahmud daudHauard NortvajtGranit DžakaEvropaEngleskaČelsiBorusija MenhengladbahArsenalAndreas Kristensen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara