""
""

Loše vesti iz FIFA za Srbiju - promenjen način određivanja šešira za žreb

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.09.17. | 19:03

Organizacioni odbor Mundijala u Rusiji danas doneo konačnu odluku za decembarsko izvlačenje

Loše vesti iz sedišta FIFA u Cirihu! Organizacioni odbor Svetskog šampionata u Rusiji odlučio je da promeni način određivanja šešira za decembarski žreb, preneli su gotovo svi relevantni svetski mediji. Poslednjih decenija samo se najjači šešir određivao na osnovu FIFA rang liste, dok su svi ostali (drugi, treći i četvrti) popunjavani po "pripadnosti" kontinentalnim federacijama (svi Evropljani zajedno), a od Mundijala u Rusiji svi šeširi biće određeni na osnovu svetske rang liste.

Izabrane vesti

Šta to znači za Srbiju? Vrlo nepovoljna vest!   

Poznato je svima da su se Orlovi usled loših rezultata poslednjih godina užasno srozali na FIFA listi, pa je pitanje koliko je realno da u ovakvom načinu raspodele mesta Muslinovi izabranici izbegnu poslednji šešir.   

Lepa vest glasi da je današnjoj FIFA listi Srbija napredovala čak deset pozicija, do 32. mesta, i imaće priliku da se još pomeri nagore ukoliko dobije poslednja dva protivnika u kvalifikacijama (Austriju i Gruziju). Naravno, ne zavisi sve od nas. Pobeđivaće i drugi, tako će sve biti jasno kada se negde u novembru podvuče crta. Izvesno je samo da sa trenutnom pozicijom ne možemo ni da pomišljamo na, recimo, drugi šešir.

Kako trenutno stvari stoje mesto u najjačoj grupi već su obezbedili domaćin Rusiji i Brazil, a dobre šanse da se u tom društvu nađu imaju i Nemačka, Argentina (ako se kvalifikuje), Portugalija ili Švajcarska, Belgija...   

Drugi šešir rezervisan je za Španiju, Italiju, Englesku, najverovatnije SAD, Meksiko, dok je sve ostalo sada teško predvideti. 

Naše je, dakle, da dobijemo Austrijance i Gruzine, pa kako nam bude. Trenutno je najvažnije da dođemo do Rusije, lako ćemo posle...

(foto: Action Images)


tagovi

EvropaFIFAmeđunarodni fudbalMundijal 2018reprezentativni fudbalSlavoljub MuslinSrbijaSvetsko prvenstvo 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara