""
""

Lova VS magija - Ibrahimović VS Mesi: I Diznilend bi bio rasprodat (GRAFIKA+VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 02.04.13. | 13:52

Najbogatiji tim današnjice hoće skalp najglamuroznije ekipe sveta. Ko će nastaviti put ka trećoj tituli prvaka Evrope: Anćeloti ili katalonska “sekta”

Jeste li spremni za spektakl na Parku Prinčeva? Do kraja 58. izdanja Lige šampiona, preostalo je još samo 13 utakmica, ali kakvih. Sve samih fudbalskih šlagera, počevši od večerašnjeg duela na Parku Prinčeva između Pari Sen Žermena i Barselone - okršaja trenutno najbogatijeg kluba na svetu (uz Mančester Siti) i najskuplje ekipe na planeti, a po nekima čak i najbolje fudbalske družine svih vremena. Pa, ne čudi što su karte za ovaj spektakl rasprodate u jednom danu i što je na adresu Svetaca stiglo 700.000 zahteva za ulaznice?!
“Čini mi se da je bilo najbolje utakmicu da smo organizovali u Diznilendu.  Dobili smo najtežeg, ali i najatraktivnijeg protivnika”, rekao je sportski direktor PSŽ, Brazilac Leonardo.

Izabrane vesti

A, da šeikovi naftni dolari „buše“ i gde ne bi trebalo, pokazala je odluka Komisije za žalbe UEFA koja je kontroverznom Zlatanu Ibrahimoviću kaznu za namerno gaženje protivnika smanjila na samo jedan meč (?!) pa će već u Parizu imati priliku da se namerači na svoje nekadašnje klupske drugove. U toj maloj osveti, međutim, neće biti usamljen jer u redovima Svetaca nastupaju još dvojica bivših fudbalera Barse – Brazilci Maksvel i Mota (ima i italijansko državljanstvo).

Ipak, sve oči će biti uprte u jednog čoveka – Zlatana Ibrahimovića! Šveđanin bosanskog porekla je prepun motiva za osvetu klubu u kojem su ga ignorisali i gde je “izvisio” upravo zbog Mesijeve želje da igra u sredini napada. Na kraju je Ibra morao da ode. Otišao je prepun gorčine, a koliko ne može da smisli Katalonce najbolje govore njegove izjave koje je davao o Mesiju i katalonskoj sekti…

Pari Sen Žermen je ove sezone već izbacio jedne Špance (Valensiju), kod kuće na evropskim mečevima nisu poraženi duže od šest godina (23 meča) i u Parizu imaju pozitivan bilans protiv klubova iz Primere: pet pobeda, tri remija i samo jedan poraz. Osim dugog niza bez poraza na svom terenu u evro takmičenjima, PSŽ je neporažen u poslednjih 13 domaćih utakmica u svim takmičenjima, uključujući 11 pobeda. U prethodna tri odmeravanja snaga s Kataloncima potpuno su poravnati – 1995. PSŽ je u Parizu slavio sa 2:1, dok na Nou Kampu nije bilo pobednika (1:1), da bi Katalonci uzvratili udarac 1997. minimalnim trijumfom od 1:0.

Karlo Anćeloti, koji je navodno od Žozea Murinja dobio DVD pod radnim naslovom „Kako uništiti Barselonu“, zbog povrede neće moći da računa na Motu, ali je sreća da se oporavio mladi Brazilac Lukas Moura. Ipak, sve će biti lakše s Ibrahimovićem koji, međutim, sa dva gola nije najbolji strelac ekipe u Ligi šampiona, već je to Argentinac Laveci (pet pogodaka). A, kao džoker italijanskog stručnjaka, nekako iz senke, promiče ime veterana Dejvida Bekama...
“Imam dobar osećaj pred ovu utakmicu, kao što je bio slučaj i pred utakmicu s Valensijom. Ovo će najverovatnije biti naša najteža utakmica ove sezone, ali verovatno i najvažnija. Možda nećemo imati veliki posed, ali na nama je da iskoristimo loptu na pravi način onda kad je budemo imali. Jako je teško zaustaviti igrača kakav je Zlatan Ibrahimović ili Lionel Mesi. Ne možemo se koncentrisati na pojedinačne protivničke igrače, nego radije na ono čime mi raspolažemo. Neću menjati naš taktički prilaz igri za ovu utakmicu zbog njihove formacije. U poslednje vreme smo se dobro branili, igrali smo dobro posle prekida i dobro smo koristili posed lopte”, rekao je trener domaćih Karlo Anćeloti.

Posle preživljenog pakla u dvomeču s Milanom, ali s domaćom titulom u džepu i trenerom Titom Vilanovom na klupi, Katalonci puni samopouzdanja putuju u Grad svetlosti iako su zbog povreda ostali bez pola odbrane. Van stroja su kapiten Pujol i Adrijano, ali i brzonogi Pedro (i kartoni i povreda) koji je pre samo nekoliko dana zavio Francusku u crno u kvalifikacionom meču za SP 2014.
“Ne smemo sebi dozvoliti luksuz da opet na našem stadionu moramo da jurimo veliku prednost rivala kao protiv Milana”,  kaže kapiten Ćavi koji će iako „rovit“ biti u startnoj postavi Blaugrane.

Barselonin mini-niz od tri pobede prekinut je protiv Selte. Utakmicu je umesto Vilanove najavio pomoćni trener Đordi Roura
“Oni su sjajna ekipa sa sjajnim igračima, kao što su Havijer Pastore i Ezekijel Laveci. Moramo dati 100 odsto svojih mogućnosti kako bismo ih pobedili.  Oni su brzi iz kontranapada i jaki u skoku, posebno sa Zlatanom Ibrahimovićem i Tijagom Silvom, ali to su samo dve od njihovih brojnih opcija, jer imaju još puno toga u rezervi. Moraćemo malo da se prilagodimo, ali nećemo menjati svoj stil igre, iako smo pažljivo proučavali njihovu igru. Alba i Ćavi su imali lakše povrede, ali njihova situacija se popravila. Tito Vilanova će biti na klupi, u to nema sumnje. On je šef i srećni smo što ga ponovo imamo s nama”, poručio je Roura.

PARI SEN ŽERMEN – BARSELONA (20.45 TV Arena Sport 1)
Stadion: Park Prinčeva (48.428)
Sudija: Volfgang Štark (Nemačka)

PSŽ (4-2-3-1): Sirigu – Van der Vil, Tijago Silva, Aleks, maksvel – Verati, Matuidi – Laveci, Lukas Moura, Patsore – Ibrahimović

Barselona (4-3-3): Valdes – Dani Alves, Pike, Maskerano, Alba – Bukstes, Ćavi, Fabregas – Inijesta, Mesi, Vilja

Pogledajte kvote za ovu utakmicu!


tagovi

EvropaFrancuskaKarlo AnćelotiLiga šampionaLionel MesiPari Sen ŽermenŠpanijaTito VilanovaZlatan Ibrahimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara