""
""

Lud kraj ludog dana: Kagava u trećem minutu nadoknade ispravio nepravdu! Subotić zaigrao posle tri meseca (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.12.15. | 20:35

Borusija iz Dortmunda u neizvesnoj završnci nanela Volfzburgu prvi bundesligaški poraz na svom terenu posle godinu i po dana - 2:1

Lud, potpuno lud kraj ionako ludog dana u Bundesligi. Samo nekoliko sati pošto je Bajern pao u Menhengladbahu, Borusija iz Dortmunda opet se uključila u trku za prvo mesto, pošto je u dramtičnoj završnici susreta na Folksvagen areni osvojila dva tri boda, golom u trećem minutu nadoknade vremena - 2:1.

Milioneri najviše slave Šinđija Kagavu, koji je maltene u poslednjem napadu na utakmici natrčao na pas Henrika Mhitarijana i tako utišao oko 30.000 navijača, koji su uveliko slavili već viđen bod. Naime, samo dva minuta ranije sudija Tobijas Štiler dosudio je sumnjiv penal za Volfzburg, jer se Andre Širle - koji je tokom drugog poluvremena promašio dve šanse - bacio bez ikakvog razloga, Lukas Pišček čini se prestrogo dobio žuti karton, a domaćin priliku da poravna rezultat. Iskoristio ju je Rikardo Rodrigez.

Izabrane vesti

Činilo se da će Dortmund propustiti priliku da se primakne Bajernu, ali je usledio već opisan napad Mhitarijana i njegova druga asistencija na meču. Prva je usledila u 32. minutu, kad je iskoristio kiks Nalda, doturio loptu Marku Rojsu i omogućio kapitenu da laganom egzekucijom postigne šesti gol u prvenstvu na isto toliko poslednjih utakmica.

Pogodak Rojsa stigao je kao kruna bolje partije gostiju u prvom delu igre. Visok presing, na desetine oduzetih lopti na polovini rivala, brze akcije i pretnje sa svih strana ilustrovali su nadomoć Borusije koja je u uvodnom delu meča dvaput pogodila prečku (Gundogan u trećem, a Bender u sedmom minutu). Kad je Rojs pogodio cilj bilo je jasno da je tim sa Vestfalena na dobrom putu da se osveti Vukovima za poraz u finalu lanjskog Kupa Nemačke (1:3), ali i da mu se revanšira za poraz na istom mestu minule sezone (1:2). Štaviše, bio je ovo prvi prvenstveni poraz Volfzburga na njegovom terenu još od aprila 2014. godine.

U dresu Borusije prvi put posle tri i po meseca zaigrao je srpski štoper Neven Subotić, koji je menjao Sokratisa Papastatopulosa i sasvim korektno obavio posao.


 

BUNDESLIGA - 15. KOLO

Petak:

Šalke - Hanover 3:1 (0:0)
/Gajs 51pen, Huntelar 73, Di Santo 82 - Sent Maksimin 81/

Subota:

Menhengladbah - Bajern 3:1 (0:0)
/Vent 54, Štindl 66, Džonson 68 - Riberi 81/

Hamburger - Majnc 1:3 (0:1)
/Đuru 90 - Samperio 16, 51, Klemens 76/

Keln - Augzburg 0:1 (0:0)
/Bobadilja 64/

Herta - Leverkuzen 2:1 (1:1)
/Darida 7, Bruks 60 - Čičarito 29/

Ingolštat - Hofenhajm 1:1 (0:0)
/Rodžer 66 - Ut 90+6/

Volfzburg - Dortmund 1:2 (0:1)
/Rodrigez 90+1 - Rojs 32, Kagava 90+3/

Nedelja:

15.30: Štutgart - Verder
17.30: Ajntraht - Darmštat

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action images)


tagovi

VolfzburgŠinđi KagavaNeven SubotićNemackaMarko RojsEvropaBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara