"Slavlje fudbalera PSŽ-a"
"Slavlje fudbalera PSŽ-a"

Luda noć u Parizu, ali kažu da četvrtfinale nije blizu: Za Barsu je normalno da kući dobije 5:0

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.02.17. | 11:35

„Video sam trijumf u očima igrača pre utakmice“, kaže predsednik Al Kelaifi, Verati i Markinjos upozoravaju na snagu Katalonaca

Slavlje fudbalera PSŽ-aIma Pariz Ajfelov toranj, da mu se divi svaki građanin sveta. Ima i Luvr, da u njegovim postavkama uživaju zaljubljenici u umetnost. A ima i Park prinčeva, da protrese fudbalsku Evropu i u zemljitresu igre i emocija pokopa nade Barselone da će se vratiti na presto.

Po svoj prilici - neće. Pari Sen Žermen ju je odučio od fudbala i primakao se na milimetar četvrtfinalu Lige šampiona, jer malo, čak i u Kataloniji, veruje da je moguć veleobrt posle 4:0. Posebno zbog onako impresivnog izdanja čete Unaja Emerija, čiji su pitomci doslovce leteli terenom.
Luda noć! Veličanstvena za klub, igrače, trenera, njegove saradnike. Bio je čaroban meč. Bili smo spremni. Pre utakmice pogledao sam igrače i video u njihovim očima veru u trijumf. Ovu pobedu ćemo proslaviti, ponosan sam na svakog ponaosob, ali posao još nije završen“, ushićeno je govorio Naser Al Kelaifi, predsednik francuskog prvaka.

Izabrane vesti

Marko Verati protiv NejmaraAnhel di Marija je dao dva komada i potvrdio kakav je majstor, Julijan Draksler da će biti pojačanje, Edinson Kavani je spakovao još jedan za miran put u Španiju, ali se čini da je najupečatljiviju partiju sinoć pružio Marko Verati. Italijanski vezista je, saglasni su svi izveštači, bio motor ekipe, gušio napade Barse, razigravao kolege i partijom dostojnom remek dela podsetio zbog čega je i letos i zimus bio na listi jačih klubova nego što je PSŽ.
Zadovoljstvo je kad vas prate i žele da angažuju drugi veliki klubovi, ali ja ne želim da menjam sredinu. Deo sam velikog projekta i želim da postanemo jedan od tri najbolja tima u Evorpi. Nismo, ipak, još prošli u četvrtfinale. Ako neko može da slavit 5:0, onda je to Barselona. Za nju je taj rezultat normalan na Nou Kampu“, obazriv je Verati.

Jednako upečatljivo kao napad i sredina terena delovala je i odbrana Parižana. Posebno što je kapiten Tijago Silva propustio meč zbiog povrede, pa su na štoperskim mestima igrali Brazilac Markinjos i 21-godišnji Francuz Presnel Kimpambe. Bili su vrhunski.
Solidni, pre bih rekao. Iako smo mlad sastav, držali smo se zajedno. Dobro smo spremili utakmicu, znali smo kako da izađemo u presing, kako da se branimo, ali i kako da iskoristimo šanse. Samo, ne smemo sad da poletimo. S obe noge moramo da stojimo na zemlji, jer je Barselona velika, teško ju je pobediti. Sigurno će nas naterati da patimo u revanšu“, smatra Markinjos.

Luda noć...

(FOTO: Action images)


tagovi

Pari Sen ŽermenNaser Al KelaifiMarko VeratiMarkinjosLiga šampionaLiga 1FrancuskaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara