"Detalj sa meča Voždovac - Čukarički"
"Detalj sa meča Voždovac - Čukarički"

Luda trka za Evropu u JSL: Borac ispao, Čuka u problemu, Voša na pol-poziciji (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.05.16. | 21:07

Voždovac pobedio prvi put posle 19. marta, Radnički iz Niša još ima šansu

Detalj sa meča Voždovac - ČukaričkiTrka za titulu odavno je rešena, Partizan je osvajanjem Kupa Srbije obezbedio mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali za preostale dve ulaznice bore se tri tima. I što je najbitnije: ništa još nije rešeno. Za to se postarao - četvrti - nezainteresovani sastav Voždovca, pobedom na krovu tržnog centra nad Čukaričkim sprečio je Brđane da već danas završe posao. Ujedno dao vetar u krila fudbalerima Vojvodine koji su se sigurnim trijumfom nad Borcem poravnali sa belo-crnima, ujedno stekli prednost u odnosu na Radnički iz Niša.

Bar dok se domaćin na Čairu u nedelju ne razračuna sa Partizanom, ali rezultati susreta šestog kola plej-ofa sugerišu da ćemo imati dramu do kraja.

Izabrane vesti

U Beogradu: Vodožvac - Čukarički 2:0.

U Novom Sadu: Vojvodina - Borac 2:0.

Muslin u ložiPrisustvo novog selektora Slavoljuba Muslina na stadionu u Zaplanjskoj ulici, umesto da motiviše, na primer Andriju Pavlovića, koga je “snimao” i Karsten Janker, inspirativno je delovalo na fudbalere Voždovca. Pogocima Jovana Stojanovića, koji se u prvom minutu drugiog poluvremena najbolje snašao posle karambola u kaznenom prostoru gostiju, te ponajboljeg pojedinca meča Ognjena Krasića, čiji se projektil sa 20 metara zario iza leđa Nemanje Stevanovića, označili su više nego zasluženu pobedu Zmajeva. Prvu u doigravanju. Štaviše, prvu od 19. marta.

Bili su izabranici Bratislava Živkovića u svemu bolji, sveli napade Čukaričkog na minimum, te osim pokušaja Jovanovića i Pavlovića glavom, kad je Popović intervenisao na gol-liniji, gosti nisu ozbilnije pripretili. Tek nisu mogi posle isključenja Đorđa Đurića u 71. minutu.

Tako je Čukarički ostao na 36 bodova i dozvolio Vojvodini da ga prestigne. Novosađani su uglavnom kontrolisali dešavanja na Karađorđu i bez problema savladali Borac. Nenad Lalatović je dobro pročitao igru svog bivšeg tima, pa je posle onih na Banovom brdu i Marakani, upisao treću vezanu pobedu u plej-ofu.

Ispod ove se potpisao Siniša Babić fantastičnim projektilom u šestom minutu, da bi tri boda overio Nikola Ašćerić posle kontre u završnici utakmice, u kojoj su Lale preko Melega pogodile prečku.

Ovaj rezultat znači da je Borac ostao i bez matematičkih šansi za Evropu, ali i da Radnički - ukoliko savlada Partizan - može da priđe Vojvodini i Čukaričkom na bod.

Superliga, 36. kolo:

Plej-aut:

Radnik - Crvena zvezda 1:3 (1:2)
/Deletić 10 - Katai 30, 45, Vijeira 56/

Vojvodina - Borac Čačak 2:0 (1:0)
/Babić 6, Ašćerić 84/

Voždovac - Čukarički 2:0 (0:0)
/Stojanović 47, Krasić 77/

Nedelja:

19.00: Radnički Niš - Partizan

Parovi poslednjeg kola: Crvena zvezda - Radnički Niš, Partizan - Vojvodina, Čukarički - Radnik, Borac - Voždovac.

(FOTO: Star sport)


tagovi

fk voždovacFK VojvodinaSuperligaSrbijaSiniša BabićRadnički NišOgnjen KrasićNikola AšćerićJovan StojanovićČukaričkiBorac ČačakAndrija Pavlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara