""
""

Ludi kamerunski ples: Nesavladivi Lavovi ponovo na Mudijalu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 17.11.13. | 17:31

Tunižani bez šanse u Jaundeu – 4:1

Fudbalska selekcija Kameruna drugi put uzastopno obezbedila je plasman na Svetsko prvenstvo. Nesavladivi Lavovi ubedljivo su savladali Tunis u revanš meču baraža sa 4:1 i bez većih problema došli do plasmana na Mudijal. Prvi meč u Tunisu završen je bez golova.

Publiku u Jaundeu već u četvrtom minutu zapalio je Pjer Vebo, nakon sjajne reakcije u šesnaestercu protivnika. Drugi pogodak, koji je bio delo Benžamina Mukanđa, tako đe bio plod fenomenalne individualne akcije. Odlični napadač Nansija prošao je kroz trojicu protivničkih defanzivaca i onda poslao neodbranjiv udarac ka golu Ben Herife.

Izabrane vesti

Tunižani su u tom trenutku izgledali potpuno potučeno, ali su na startu grugog poluvremena ponovo bili u igri. Vođstvo domaćih u 50. minutu uspeo je da smanji Ahmed Akaiči, bivši fudbaler Ignolštada, ali je nada gostujućeg sastava trajala samo 15 minuta.

Odlučujuće golove za Kamerunu u finišu meča postigao je Žan Makun, koji je u 66. i 86. minutu dva puta tresao mrežu Tunisa.

Nakon njegovog drugog pogotka, prilikom čijeg postizanja je poslao 'po burek' golmana i jednog štopera Tunisa, krenulo je slavlje domaćih navijača, a kompletnoj fešti pridružili su se i fudbaleri Kameruna.

(FOTO: Action images)


tagovi

Kamerunreprezentativni fudbalSP 2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara