"Sprečio poraz: Haume Kosta (desno)"
"Sprečio poraz: Haume Kosta (desno)"

Ludilo na Madrigalu: Eibar imao zicer i igrača manje, Kosta sprečio bruku Žute podmornice (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.11.15. | 17:45

Viljareal jedva izbegao poraz na svom terenu pogotkom defanzivca pet minuta pre kraja

Sprečio poraz: Haume Kosta (desno)

Viljareal i Eibar odigrali su ludu utakmicu na Madrigalu, gde je gostujući tim uspeo da odoli i osvoji značajan bod - 1:1. Najprijatnije iznenađenje ove sezone u Španiji, Eibar, je dugo vodio, imao čak i penal u finišu prvog poluvremena, koji nije iskoristio vezista Dani Garsija, pa se Žuta podmornica na kraju izvukla i pogotkom u samom finišu izbegla poraz.

Izabrane vesti

Sjajno su gosti otvorili meč, a nakon promašaja Soldada u uvodnim trenucima meča, Serhio Enrih se iskrao odbrani Viljareala, iskoristio lepu asistenciju Borhe Bastona i matirao golmana Areolu.

Oba tima igrali su solidno, stvarali prlike, u jednom trenutku meč je izgledao kao partija rukometa, napadalo se naizmenično. U finišu prvog dela potonji junak domaćina, defanzivac Haume Kosta, oborio je jednog fudbalera Eibara, ali je golman Areola maestralno pročitao šut Garsije i sačuvao Viljareal u igri.

U nastavku je domaćin furiozno krenuo u napade, a sjajne šanse na početku drugog dela propustili su Sedrik Bukambu glavom, kao i Denis Suarez koji se obrukao u 57. minutu u doboroj prilici. Eibar je uzvratio preko Saula Berhona, koji je dobro šutirao u 73. minutu, ali je golman Areola još jednom maestralno odbranio. Tri minuta kansije drugi žuti karton zaradio je vezista gostiju Keko, što je bio znak da Viljareal krene još oštrije u finišu.

Domaćin je do boda stigao u 85. minutu. Denis Suarez je poslao loptu u šesnaesterac iza leđa fudbalera Eibara, a tamo se sjajno snašao defanzivac Žute podmornice Haume Kosta koji je matirao golmana Riezga za konačnih 1:1.

Imao je Viljareal još nekoliko pokušaja da dođe do celog plena u samom finišu, ali je odbrana gostiju, predvođena nekadašnjim mladim reprezentativcem Srbije Aleksandrom Pantićem odolela i odnela kući važan bod.

ŠPANIJA - PRIMERA, 12. kolo:

Subota:

Real Sosijedad - Sevilja 2:0 (0:0)
/Agireče 73, Prijeto 78/

Real Madrid - Barselona 0:4 (0:2)
/Suarez 11, 74 Nejmar 39, Inijesta 53/

Espanjol - Malaga 2:0 (2:0)
/Perez 6, 20/

Valensija - Las Palmas 1:1 (1:0)
/Pako Alkaser 8 - Vijera 57 /

Deportivo - Selta 2:0 (1:0)
/Perez 23, Džoni 90+4. autogol/

Nedelja:

Sporting Hihon – Levante 0:3 (0:3)
/Dejverson 18 i 44, Fedal 27/

Viljareal - Eibar 1:1 (0:1)
/Kosta 85 - Enrih 27/

18.15: Granada - Atletik Bilbao

20.30: Betis - Atletiko Madrid

Ponedeljak:

20.30: Hetafe - Rajo Valjekano

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

ViljarealŠpanijaRoberto SoldadoPrimeraHaume KostaEibarAleksandar Pantić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara