"Pomoćni sudija Vasile Marinesku posmatra slavlje igrača Kluža"
"Pomoćni sudija Vasile Marinesku posmatra slavlje igrača Kluža"

Ludilo u Rumuniji: Sudija pomaže kumu, a njemu odgovara remi!

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.10.17. | 15:42

Marinesku brutalno oštetio Krajovu, a danas ima priliku da ponovo režira rezultat u derbiju sa FCSB-om

Pomoćni sudija Vasile Marinesku posmatra slavlje igrača Kluža

Kluž, FCSB i Krajova nastavljaju danas borbu za lidersku poziciju u Rumuniji, a mnogo bure očekuje se u okršaju Studenata i Steaue.

Izabrane vesti

Sastav Italijana Devisa Manđe, najboljeg trenera polusezone, dočekuje jednog od glavnih konkurenata u borbi za titulu. Oba tima su u sjajnoj formi, istopili su prednost Kluža, ali se u komšijskim medijima u najavi meča nisu mnogo bavili fudbalom. Naime, član sudijske trojke biće Vasile Marinesku, omražena ličnost u Krajovi. Pomenuti linijski sudija direktno je uticao na ishod meča Kluž - Krajova odigran 10. septembra, sugerisavši glavnom arbitru da isključi defanzivca Studenata Tijaga Fereiru. Treba li reći da je Klužu tada poklonjen penal, pošto je prekršaj načinjen najmanje metar izvan šesnaesterca?

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 17:00 4523 RUM 1 Cluj - Medias ki 1 1,22
Ned 19:45 4525 RUM 1 CS Univerzitatea - FCSB ki X 3,10

Krajova je tada od 37. minuta ostala sa igračem manje i plus je primila gol iz nepostojećeg jedanaesterca za 1:0, a tokom susreta u javnost je isplivala informacija da je upravo Marinesku kum treneru golmana Železničara Kornelu Černei

Rumunski savez oglušio se o sve žalbe Krajove, Marinesku nije sankcionisan ni po kom osnovu, a i danas, gle čuda, ima priliku da pomogne svom kumu. Kluž ima samo bod više od Krajove i FSCB-a, pa bi mu sasvim izvesno odgovarao remi ovih rivala.

Železničari na svom terenu čekaju Gaz Metan. Kluž je u lošoj formi, pošto je bez pobede na tri protekla duela. Remizirao je kod kuće sa Botošanijem, potom je poražen u gostima Vitorulu, da bi pre tri dana ispao iz Kupa na penale, a ponovo je kost u grlu bio Botošani. Posmatrajući formu današnjeg rivala reklo bi se da će Železničari da izađu iz tunela, ali u meč ulaze bez lokomotive i glavnog pokretača Emanuela Kulija. Iskusni Argentinac, koga tamošnji navijači obožavaju i koji je dobio nadimak Drakulio, prvi je strelac tima sa pet pogodaka, ali treba znati da je sve zabeležio sa bele tačke. Uz njega, takođe zbog suspenzije neće biti ni Ćiprijana Deaka. Domaćin je sačuvao mrežu na pet od sedam poslednjih domaćinstava, dok Gaz Metan nije dao gol na šest od prethodnih duela.

RUMUNIJA 1 - 16. KOLO

Petak

Poli Jaši - Konkordija 3:1 (0:0)
/Mendeš 49, Platini 67, Kristea 90+2 - Batin 73/

Subota

Voluntari - Juventus Bukurešt 0:0

Poli Temišvar - Astra 2:1 (1:0)
/Munteanu 37, Mailat 71 - Balure 59/

Nedelja

17.00: (1,37) Kluž (4,60) Gaz Metan (9,50) 
19.45: (3,00) Krajova (3,00) FCSB (2,55)

Ponedeljak

17.00: (3,80) Sepsi  (3,20) Botošani (2,10) 
19.45: (2,20) Dinamo Bukurešt  (3,25) Vitorul (3,45) 

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: Screenshot)


tagovi

CFR KlužEvropaGaz MetanLiga 1Rumunijasportsko klađenjeSteauaUniverzitatea Krajova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara