""
""

Luđe od Trejnspotinga! Košmar dug 114 godina je gotov, Hibernijan više ne sanja trofej (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.05.16. | 18:06

Kao što je u kultnom filmu Trejnspoting, snimljenom po istoimenom Velšovom romanu, glavni junak Mark Rentboj Renton, izašao kao pobednik u životnoj drami, tako je danas Hibernijan stigao do trijumfa posle golgote

Kakva ludnica u Glazgovu! Ni sjajni škotski pisac Irvin Velš ne bi mogao da napiše bolji scenario od onoga koji smo danas videli na legendarnom Hempden parku. Fudbaleri Hibernijana, Velšovog omiljenog tima, pobedili su Glazgov Rendžerse sa 3:2 u finalu škotskog FA kupa i osvojili prvi trofej u ovom takmičenju od 1902. godine.

Izabrane vesti

Mnogo mnogo sreće imali su Hibsi danas, ali su je očigledno i zaslužili. Trofej klubu iz Edinburga doneo je rezervista Dejvid Grej pogotkom u drugom minutu sudijske nadoknade. U tom trenutku ekplodirao je onaj zeleno-beli deo tribina na Hempdenu.

A šta tek reći o scenama koje su usledile nakon poslednjeg sudijskog zvižduka, kada je nekoliko hiljada navijača Hibernijana utrčalo na teren. Bila je to prva invazija zeleno-belih, pa su i redarske službe i policija morale da intervenišu.

Bio je ovo duel dva slavna škotska kluba koja su prethodnih godina igrala u Čempionšipu. Pored trofeja, Hibernijan je današnjom pobedom izborio i pravo da učestvuje u kvalifikacijama za Ligu Evrope. To im je povratak na evropsku scenu posle tri godine.

Delovalo je u većem delu utakmice, pogotovo u drugom poluvremenu da će Hibernijan ponovo, 12. put u istoriji izgubiti finale FA kupa, jer je do 80. minuta Rendžers vodio sa 2:1 golovima Kenija Milera u 27. i Endija Halideja u 64. minutu.

Međutim, kao što je u kultnom filmu Trejnspoting, snimljenom po istoimenom Velšovom romanu, glavni junak Mark Rentboj Renton, izašao kao pobednik u životnoj drami, tako je danas Hibernijan stigao do trijumfa posle golgote.

A na svojim leđima nosio ga je, igrom sudbine, bivši napadač Rendžersovog najvećeg rivala Seltika, Entoni Stouks. On je najpre u trećem minutu doveo Hibernijan u vođstvo, a potom u 80. minutu, kada su se manje-više svi već pomirili sa porazom glavom pogodio za izjednačenje. Ostalo će postati istorija.

(FOTO: Action Images i printscreen)


tagovi

Škotskameđunarodni fudbalHibernijanGlazgov RendžersEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara