Ludnica u Liježu, nekadašnji miljenik presudio Standardu! Raspad sistema u Genku (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.11.19. | 21:40

Mehelen pobedio u Liježu posle 28 godina, Gent bolji od Genka

Da lider Briž nije toliko odmakao, Belgija bi možda bila jedno od najzanimljivijih prvenstava u Evropi što se tiče borbe za titulu. Večerašnjim pobedama Genta u Genku i Mehelena u Liježu, potpuno se zakuvala borba za vrh tabele. Briž ima pet bodova više od Genta, a šest od Standarda i Mehelena. Blizu su i Šarlroa i Antverpen. A šampion Genk je u potpunom nokdaunu…

Standard je posle iscrpljujuće pobede nad Ajntrahtom u Ligi Evrope izgubio energiju za derbi sa odmornim Mehelenom i poražen je 1:2. Trener Prudom je promešao karte promenio pola startne postave, ali nije uspeo. Iako je u burnom finišu Standard umalo izbegao već viđen poraz.

Izabrane vesti

Posle samo 15 minuta igre, gostujući vezista Rob Šufs je postaigao fantastičan gol iz slobodnog udarca. Cimirot je igrao rukom na 25 metara od svog gola, a Šufs iz slobodnog udarca poslao projektil preko živog zida pod prečku Standardovog gola.

Iako se očekivala veća ofanziva Crvenih, očigledno da nisu imali snage i energije da napadnu. Mehelen je do poluvremena dobro kontrolisao rezultat, a onda dodao gas na početku drugog dela igre. Nekadašnji miljenik Standardovih navijača Igor De Kamargo je na poečtku drugog poluvremena propustio odličnu šansu, ali nije drugu u 65. minutu. Ostao je sam u srcu Standardovog šesanesterca i preciznim udarcem po zemlji duplirao prednost.

Imao je Lestijen desetak minuta kasnije dobru šansu da vrati Standard u igru, ali je promašio. Izašao je u 83. minutu kada ga je zamenio Amala i oživeo Standard! Posle samo tri minuta na terenu postigao gol za tračak nade u Liježu. Dobro je šutirao sa 18 metara i smanjio na 1:2. U 92. minutu je Amala opet zatresao mrežu Mehelena, ali je VAR poniptio jer je Amala igrao rukom. Mehelen je posle 28 godina pobedio u Liježu!

A šampion Genk se nalazi u potpunom nokdaunu. Večeras mu je meru uzeo Gent koji je kao gost slavio 2:0. Trener Felis Mazu je na ivici otkaza. Primljeni gol posle samo dva minuta i pokisla faca Mazua su večeras dovoljno govorili. Statična odbrana Genka je dozvolila Depoatru  da odbitak pretvori u rano vođstvo, a Genk je u stilu iz većeg dela sezone promašio gomilu šansi posle primljenog gola. I kažnjen je. Golom u drugom minutu drugog poluvremena. Ukrajinac Jaremčuk je spojio sa golom Kanađanina Dejvida i sve je bilo gotovo. Genk je opet promašio nekoliko šansi, a Dejvid na kraju meča i priliku da Gent slavi sa 3:0. Gent je drugi, sjajno gazi u Ligi Evrope i jedno je od prijatnijih iznenađenja sezone u evropskom fudbalu.

BELGIJA 1 - 15. KOLO

Petak

Varegem - Anderleht 1:1 (0:1)
/Larin 76 – Šadli 4, Rufi 81/

Subota

Šarlroa - Eupen 1:0 (0:0)
/Rezaei 83/

Kortrajk - Beveren 1:3 (0:2)
/Hornbi 62 - Badibanga 12, Koita 30, Dirks 74pen/

Serkl Briž - Sent Trojden 2:1 (1:0)
/Hoas 34, Sadi 89 - Boli 49/

Ostende - Muskron 2:2 (1:0)
/Sakala 41, Skulason 74pen - Perica 68, 90+3/

Nedelja
Antverpen - Klub Briž
/Mbokani 50 penal, Minjole 65 autogol - Šrijvers 25/

Genk - Gent 0:2 (0:1)
/Depotr 2, Dejvid 47/

Standard - Mehelen 1:2 (0:1)
/Amala 86 - Šufs 15, De Kamargo 65/

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara