""
""

Luis Skola - još sezona u Evropi i tačka

Vreme čitanja: 1min | pon. 08.05.17. | 23:43

Samo jedan klub postoji za Argentinca na evropskom kontinentu

Još jedna sezona u Evropi i - tačka.

Izabrane vesti

To je želja čuvenog argentinskog asa Luisa Skole. Prekaljeni veteran definitivno je zavšio svoju misiju u NBA ligi, a povratak u Evropu jedina je opcija. Kao i to da tu, izvesno poslednju godinu prebogate karijere odradi u dresu - Baskonije. 
„Jako mi je teško da zamislim da u Evropi igram za nekog drugog osim Baskonije. Sa tim ljudima, gradom i klubom sam povezan i osećam se komotno. Iskreno, povratak u Argentinu nije mi u glavi, pošto Liga nije toliko atraktivna. Razmišljam u drugom smeru“, kaže donedavni igrač Bruklina.

O penziji, takođe, ne razmišlja.
„Ne verujem da ću se ove godine penzionisati, ali nije da mi je ostalo mnogo goriva u rezervoaru. Ipak mi je 37 godina“, smatra Skola.

Baskonija je, inače, jedini evropski klub čiji je bio punopravni član. Doduše, dve godine proveo je na pozajmici u Hihonu, ali je najveći trag ostavio kao igrač nekadašnje Taukeramike. Koja mu je davne 1998. godine pružila šansu i dovela ga u Evropi iz svog matičnog kluba - Fero Karil Oestea iz Buenos Ajresa. U sadašnjoj Baskoniji ostao je do 2007. godine i osvojio Endesa ligu i po tri nacionalna Kupa i Superkupa. 

Ostao je upamćen kao jedan od najboljih igrača u istoriji Baskonije i neko ko je ostavio jako dubok trag. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

BaskonijaEvroligaLuis Skola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara