""
""

Luka za MOZZART Sport: Ne ljutim se što sam rezerva, tad sam još bolji

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.03.14. | 21:01

„Nebitno da li sam na terenu 15 minuta ili pola sata, uvek se trudim da pružim maksimum, ali definitivno mi više odgovara kad svež istrčim na teren, a rivalu popušta koncentracija“, kaže vezista koji ovog proleća daje dodatnu energiju crno-belima

Da protivnicima pripadne muka – neka s klupe uđe Predrag Luka. Mada je u prvom delu sezone često umeo da ide na živce Grobarima, danas krilni vezista Partizana važi za jednog od pokretača četiri vezana trijumfa crno-belih. Doduše, iza njegovog prezimena još ne stoji nijedan gol u 2014, međutim, dve asistencije i utisak da je u četiri poslednja meča umeo da razmrda tim stvorili su na tribinama totalno drugačiju i daleko pozitivniju sliku o momku koji je pre 14 meseci stigao iz Rada.

Izabrane vesti

Do ovog proleća samo jedno tačno proigravanje za crno-bele, a onda pas Filipu Malbašiću protiv niškog Radničkog (2:1), pa akrobatski pokušaj na Vračaru posle kojeg je Darko Brašanac vratio vođstvo Parnom valjku (4:2) i minulog vikenda ubacivanja po boku koja su stvorila problem odbrani Slobode.

Kad bi zadržao konstantnost - Luka bi bio od ogromne koristi za šampiona.
Trener mi je u poslednje vreme namenio ulogu džokera i ne ljutim se što ulazim s klupe. Kad sam rezervista onda sam odmoran, željan i rastrčan, za razliku od protivnika, pa do izražaja može da dođe moja brzina po boku. Na taj način smo nekoliko puta stvarali višak protiv Užičana i naposletku upravo probojem po strani došli u situaciju da postignemo gol vredan pobede“, podseća Luka u razgovoru za MOZZART Sport na akciju koju je u 83. minutu poslednjeg kola Superlige završio Saša Ilić.

Iako nije bio njen akter (Vulićević proigrao asistenta Škuletića), vezista crno-belih je protiv Slobode bio karika koja je nedostajala Partizanu u prvom poluvremenu. Pritisak na poslednju liniju rivala, centaršutevi, čak i dva – doduše, neprecizna – udarca kad Dejanu Rankoviću. Dovoljno da se postavi pitanje da li je korisniji ako na teren istrči u drugom delu, a ne od početka. Kao na poslednja tri meča.
Primećujem da sam tad bolji, više me ima u igri, češće učestvujem u akcijama. Nebitno da li sam na terenu 15 minuta ili pola sata, uvek se trudim da pružim maksimum, ali definitivno mi više odgovara kad svež istrčim na teren, a rivalu popušta koncentracija. Mada, voleo bih, kao što reče naš kapiten Saša Ilić, da ne dolazimo više u situaciju da rešavamo utakmice u napetoj završnici, kao u subotu. Takav Partizan više nećete videti. Bar ne bi trebalo, jer ćemo u nastavku pokušati da igramo agresivno i da u ranoj fazi utakmica otvorimo protivnika“.

Oko Luke se ovog proleća kao po nepisanom pravilu dešava nešto korisno po crno-bele. Što se ne može reći za jesenji učinak. Možda je po sredi i činjenica da je sad dospeo „u ruke“ Marka Nikolića, koji ga poznaje iz vremena saradnje na Banjici, pa mu je našao „žicu“. Čak je na zimskim pripremama hitronogo krilo bila jedina meta njegovih kritika. Ispostavilo se – produktivnih.
Znate kako kažu – šef je uvek u pravu. A Nikolić poznaje moj mentalitet, znao je da me razbudi. Primedbe su bile na mestu, shvatio sam ih na pravi način, mada je sve to bio deo pripremnog perioda i možda je i moja reakcija bila prirodna, jer sam u tom času bio jedini igrač koji je igrao svaku kontrolnu utakmicu. Nesporazuma nije ni bilo, a kako sad izgleda naša saradnja možete zaključiti na osnovu rezultata. Čak i ako ne počinjem, jer znam da je Partizan veliki klub, konkurencija je ogromna, šansu zaslužuju i koriste Malbašić, Živković...“.

Četvrta prolećna pobede ostavila je Parni valjak na samo bod zaostatka za liderom karavana Crvenom zvezdom, ali se Luka nada da šampionski pehar neće menjati vlasnika. I zahvaljuje se publici na sinergiji primetnoj od prvog kola nastavka prvenstva.
Moram da pohvalim Grobare, stvarno nam daju vetar u leđa. Znao sam i ranije da je privilegija igrati pred tako vernim navijačima, međutim, kad smo gubili 0:1 od niškog Radničkog nismo čuli nijedan zvižduk, sad protiv Slobode i na 0:0 osećali smo njihovu energiju sa tribina, nije bilo nijedne negativne reakcije na račun naše igre i zato ćemo se postarati da im na takvom poverenju vratimo titulom“, obećava Predrag Luka.

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaPredrag LukaFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara