""
""

Lukaku i Belgija uhvatili zalet na Kipru! Puče petarda u Zenici, Medunjaninov hitac zapalio mrežu! Mitroglu držao čas na Gibraltaru (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 06.09.16. | 22:44

Poluvreme za pamćenje na Gibraltaru i sigurna pobeda Grčke

Početak kvalifikacija za Mundijal u Rusiji 2018. godine dobro je počeo po reprezentaciju Belgije, koja je kroz Nikoziju prošla u trećoj brzini i upisala laganih 3:0 protiv Kipra.

Izabrane vesti

Dobar početak za Đavole, trijumfalan zvanični debi za Roberta Martineza, ali i odličan zalet uhvatio je Romelu Lukaku, jer je Kipranima ispalio dva hica u srce i praktično u dva poteza overio prvu pobedu.

Sve je, od početka do kraja, izgledalo kao šetnja Belgijanaca po ostrvu na krajnjem jugu Evrope. Već u 13. minutu rezultat je glasio – 1:0. Akciju je kreirao Tomas Menije sa nekoliko dobrih poteza, a onda je jedan odbitak Lukaku glavom prosledio u nebranjeni deo mreže.

Posle ravno sat vremena igre prvi strelac Evertona je ponovo napravio jedan konkretan potez i opet glavom rešio akciju. Golman Kostas Panaji nije mogao mnogo, a Lukaku ponovo je imao minimalni napor kako bi postigao željeni cilj. 

Tačku na važnu pobedu stavio je Janik Fereira Karasko u 81. minutu meča nakon odbitka i asistencije Edena Azara, a činjenica je da je konačni rezultat mogao da bude i ubedljiviji, pošto je u samom finišu Miši Batšuaji promašio jedanaesterac. 

Sigurna tri boda na početku kvalifikacija ostvarila je i Bosna i Hercegovina, koja je u Zenici rutinski preslišala Estoniju sa 5:0. 

Nije tu bilo neke prevelike neizvesnosti, ali ni vremena u kojem su gosti mogli da pokažu svoje fudbalsko umeće. Jer, Zmajevi su poveli već u sedmom minutu. Stvorila se velika gužva u kaznenom prostoru Estonije, a Pjanićev slobodan udarac izazvao je pravu pometnju i stvorio minimalni prostor koji je Emir Spahić nekako pretvorio u gol. 

Nije dugo ni ovaj rezultat bio aktuelan, jer je vrlo brzo na semaforu pisalo - 2:0. Ovog puta strelac je bio Edin Džeko sa bele tačke. I upravo je je nad njim golman Estonije Mihel Askalu skrivio kazneni udarac, posle čega je napadaču Rome bilo potrebno tako malo da upiše prvi pogodak u ovim kvalifikacijama i praktično osigura prva tri boda. 

Dugo je trajao golgeterski post u Zenici, a i uprkos tome Estonija nije mogla da uradi ništa kako bi ugrozila gol Asmira Begovića. A onda je Haris Medunjanin ispalio raketni hitac i postigao gol koji će zasigurno biti u konkurenciji za jedan od najlepših na putu do Rusije! Miralem Pjanić bio je asistent direktno iz kornera, da bi Medunjanin s ivice šesnaesterca raspalio iz sve snage i umalo probušio mrežu. 

Već kada su sve lađe otplovile Estoncima Vedad Ibišević pogodio je za 4:0 nakon dobro realizovane kontre, da bi tačku na utakmicu stavio Spahić u poslednjim trenucima. 

Prava ludnica viđena je na Gibraltaru. Ova mala, kolonizovana država uspela je da slavi prvi gol na premijernom učešću u predigri za Svetsko prvenstvo, ali je Grčka na kraju slavila sa 4:1! I svih pet golova viđena su u prvom poluvremenu, a fudbalski čas održao je Kostas Mitroglu

Najbolji golgeter Helena otvorio je utakmicu spektakularnim pogotkom već u 10. minutu meča, u stilu Paola Di Kanija! Bio je to gol koji je brzo protutnjao fudbalskom Evropom, mada je i kasniji izjednačujući hitac Lijama Vokera odličan materijal za zaljubljenike u ovu igru. 

Međutim, na kraju je Grčka na veliki odmor otišla sa četiri postignuta gola, od čega čak tri u poslednja tri minuta. Brzopoteznu paljbu otvorio je Skot Vajzmen autogolom u 43. minutu, da bi Mitroglu potom bio asistent kod pogotka Fortunisa, a onda i Torosidisa. I svaki potez iskusnog strelca bio je na mestu, zato su Heleni i uspeli brzo da se oporave od šoka u 26. minutu. 

KVALIFIKACIJE ZA PRVENSTVO SVETA
GRUPA H, prvo kolo:

Kipar – Belgija 0:3 (0:1)
/Lukaku 13, 61, Karasko 81/

Gibraltar – Grčka 1:4 (1:4)
/Voker 26 – Mitroglu 10, Vajzmen 44, Fortunis 45, Torosidis 45+2/

Bosna i Hercegovina – Estonija 5:0 (2:0)
/Spahić 7, 90+2, Džeko 23 penal, Medunjanin 71, Ibišević 83/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Romelu Lukakureprezentativni fudbalreprezentacija Kiprareprezentacija Grčkereprezentacija Bosne i HercegovineFudbalska reprezentacija Belgijemeđunarodni fudbalLijam Vokerkvalifikacije za Mundijal 2018Kostas MitrogluEvropaEmir SpahićEdin Džeko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara