""
""

Luvavu se prisetio dana u Srbiji: Izvodiš bacanje i onda - BUM! Oblak dima oko tebe... To sam voleo

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.03.17. | 10:10

Zanimljiv osvrt francuskog košarkaša na određene detalje vremena kada je igrao u zemlji svetskog i olimpijskog vicešampiona

Odlazak u NBA ligu posle samo jedne, sasvim dobre sezone u Mega Leksu činio se kao veliki rizik u prvom trenutku. Ali, Timoti Luvavu je prebrodio težak period adaptacije na uslove NBA košarke i uz Darija Šarića jedan je od najstandardnijih igrača u Filadelfiji

Izabrane vesti

Kako mediji u Sjedinjenim Američkim Državama navode, Luvavu ne oseća pritisak igranja u najjačoj košarkaškoj ligi sveta iz razloga što se godinu dana kalio u Srbiji. Odnosno, prevashodno na vrućim terenima Crvene zvezde i Partizana. 

Supertalentovani francuski košarkaš prisetio se vremena kada je nastupao u Srbiji i američkim medijima podelio sećanja.
„Ako hala prima 10.000 mesta, obavezno je bilo po 12.000-13.000 ljudi na tribinama. A navijači... Oni su svuda oko tebe. Na tribinama, odmah iza klupe, tu pored tebe... Tokom utakmica dešavalo se da izvodim slobodna bacanja, a oni bace nešto ispred tebe. Ti tako stojiš i gledaš šta se dešava, znaš da će nešto da se dogodi i onda - BUM! Oblak dima podiže se oko tebe. Onda moraš da se skloniš s terena, kako bi redari počistili parket i nakon pet minuta se vraćaš da izvedeš slobodno bacanje“, kaže Luvavu i produžava:
„Možda je to malo ekstremno, ali uvek sam voleo da igram u tim uslovima“.

 

Posle perioda adaptacije u Razvojnoj ligi, Luvavu je dobio šansu nakon što je iz postave Seventisiksersa odstranjen Holis Tompson. A povrede određenih igrača ubacile su ga u startnu petorku. Svoju šansu je iskoristio, a prethodne noći imao je 17 poena, devet skokova, tri asistencije, ukradenu loptu i blokadu za 32 minuta na parketu, u pobedi nad Bruklinom.
„Dosta radim s njim na odbrani. Drugo je to što mu dajemo zeleno svetlo u napadu, ima prostor da napadne i pogreši. U odbrani je dosta napredovao“, kaže trener Filija, Bret Braun.

Otkako je redovno u sastavu Luvavu beleži prosečno devet poena i po tri skoka i asistencije za 26 minuta na parketu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Timoti LuvavuSrbijaMega LeksJadranska liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara