"Nastavili sapunicu: Venger i Murinjo"
"Nastavili sapunicu: Venger i Murinjo"

Ma, kakvo pomirenje! Murinjo odbrusio Vengeru: Prestani da plačeš i kukaš kad izgubiš od mene

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.09.15. | 10:36

“Igrao sam protiv Arsenala 12, 15, 18 puta u karijeri, a on samo jednom nije kukao i to kada smo izgubili Komjuniti šild. Nije bilo lako, bolelo je, ali smo i tada bili gospoda”, ističe Portugalac nakon kontroverznog trijumfa Čelsija u londonskom derbiju

Nastavili sapunicu: Venger i Murinjo

Žoze Murinjo je nastavio verbalni rat sa Arsenom Vengerom kojem je poručio da prestane da plače i kuka posle svakog poraza Tobdžija od Plavaca. Dakle, rukovanje pre početka utakmice je izgleda bilo samo foliranje.

Izabrane vesti

Francuz je osuo plajbu na glavnog arbitra Majka Dina koji je isključio Gabrijela i Santija Kazorlu, ali ne i napadača domaćina Dijega Kostu, koji je zaslužio crveni zbog udaranja Koščelnog. Venger je ponašanje naturalizovanog Španca na utakmici okarakterisao kao neprihvatljivo, ali mu je Murinjo po ko zna koji put udario kontru, tvrdnjom da je Kosta najzaslužniji za trijumf. 

Portugalac, koji je poražen samo jednom u 15 utakmica protiv Vengera, i to letos u finalu Komjuniti šilda, poručio mu je da nauči da gubi.
“Igrao sam protiv Arsenala 12, 15, 18 puta u karijeri, a on samo jednom nije kukao. Tog dana smo izgubili utakmicu, ispustili trofej, i nije nam bilo lepo, a opet smo se pristojno ponašali. Bez izgovora. Bez plakanja. Bez kuknjave. Bili smo gospoda, reprezenti velikog Čelsija. Morao sam da se izborim sa porazom. Moraće i Venger”, poručio je Portugalac.

Dijego Kosta je kvarno udario Koščelnog tokom prvog poluvremena, a isprovocirao je reakciju Gabrijela koji je isključen. Reprezentativac Španije ima dugu istoriju sukoba sa protivničkim fudbalerima, a Murinjo je priču o Kosti povezao sa Svetskim kupom uragbiju koji se ovih dana održava u Engleskoj.
“Igrao sam derbije u Portugalu, Španiji, Italiji i Engleskoj, i u svakom derbiju ne možete da pobedite bez emocionalne kontrole. To je osnova ove igre. Mislim da bi novinari trebalo da se pozabave Gabrijelom Paulistom i njegovim greškama. Ako sa mnom pričate o Kosti, rećiću vam da je igrao onako kako uvek igra. Zato i imate pune stadione u Engleskoj i televizijama širom sveta prodajete vrhunski šou za milijarde evra. Ako hoćete kvalitet, morate ga trpeti”, istakao je Murinijo

Portugalac je potom dodatno pojasnio koliko voli Dijega Kostu.
“Zbog takvog njegovog stila ću u nedelju uveče pogledati uživo ragbi meč Novi Zeland – Argentina, da vidim strast i posvećenost. Volim to, a što se tiče Koste, definitivno je bio igrač utakmice po mom mišljenju. Sudija je bio tamo. Isti sudija koji je doneo sv eodluke na utakmici. Nije recimo svirao dva penala nama, ali to su pravila igre. Što se tiče Gabrijela Pauliste, videli ste šta je radio Azaru. Možd aje to dozvoljeno u ragbiju I to je fantastično, ali u fudbalu je to penal”, zaključio je Žoze Murinjo.

FOTO: Action Images  


tagovi

Žoze MurinjoPremijer ligaGabrijel PaulistaDijego KostaČelsiArsenalArsen Venger

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara