"Alesandro Del Pjero"
"Alesandro Del Pjero"

Mađarska revolucija: Honved nudi Puškaševu “desetku” Del Pjeru

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.08.14. | 15:55

Finansijska konstrukcija je zatvorena. Čeka se samo odgovor legendarnog Italijana, kojeg bi u Mađarskoj sačekali zemljaci Pjetro Vjerhovod i Tomazo Roki, proslavljeni Abdul Kader Keita, Nemac Benjamin Laut…

Alesandro Del PjeroNe tako davno izgledalo je kao da su dotakli dno, ali čini se da barem na klupskom nivou Mađari prave krupne korake ka povratku na veliku scenu. A bude li se ostvarila namera uprave Honveda nekoliko stepenika biće preskočeno u skoku. Slavni klub iz Budimpešte je, naime, ponudio ugovor legendarnom Alesandru Del Pjeru.

Pre no što se nasmejete uz pitanje "Šta će, dođavola, Del Pjero u Mađarskoj?" odmah da kažemo da naše severne komšije u poslednje vreme ulažu veliki novac u fudbal. Uspon Videotona finansiran je novcem države, Drebrecin je dobio nov stadion, Ferencvaroš broji dane do otvaranja novog doma, MTK gradi, a sve barem delom plaća, pogađate, Vlada na čelu sa Viktorom Orbanom, velikim fudbalskim fanatikom.

Izabrane vesti

Kompanije bliske premijeru utrkuju se kako da zadovolje njegove želje, pa ni eventualni dolazak Del Pjera ne bi bio neizvodljiv. Plata je već pokrivena, a uprava Honveda se potrudila da istakne još jedan "mamac" – Il Pinturikiju je ponuđena "desetka" koju je proslavio Ferenc Puškaš.

Del Pjero (39) je, pritom, bez kluba pošto mu je istekao ugovor sa Sidnejom, na odluku da prihvati ponudu iz Budimpešte značajno bi mogao da utiče podatak da Honved sa klupe predvodi Pjetro Vjerhovod.
"Već 15 ili 20 dana pregovaramo sa Stefanom, Alesandrovim bratom i menadžerom. Ekonomski možemo da ispratimo posao, jer su naši sponzori digli ruke za takvu ideju", rekao je sportski driektor Honveda Fabio Kordela uglednom novinaru Đanluki Di Marciju.
"Videćemo šta će se desiti. Bilo bi prelepo kad bi prihvatio. Mađarski narod zaslužuje takvog asa, jer smo poslednjih godina bili uskraćeni za majstore Del Pjerovog ranga.  Država pomaže, imamo sedam ili osam novih stadiona… I mi ćemo uskoro početi da gradimo naš", ističe Kordela i dodaje da ni Puškašova porodica nema ništa protiv da se Ferencova "desetka" uruči Del Pjeru.

Dakle, posle Rokija, Benjamina Lauta (Ferencvaroš), Abdula Kader Keite (Haladaš) još jedna velika zvezda na pragu prvenstva Mađarske... Samo, za uspon fudbala u jednoj zemlji nisu dovoljni samo kvalitetni stranci. Pitanje je, gde su tu domaći igrači?

(FOTO: Action Images)


tagovi

Alesandro Del PjeroEvropaHonvedMađarskameđunarodni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara