""
""

Madrid video užas, a Real preživeo stravu od Šalkea i provukao se u četvrtfinale! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.03.15. | 22:39

Prvak Evrope poražen 3:4 na svom terenu, a tragični Kasiljas je na kraju ipak ispao junak utakmice kada je sa dve odlične intervencije sprečio Šalke da priredi senzaciju

Real je u četvrtfinalu Lige šampiona, Real je eliminisao Šalke, ali Real ima probleme od kojih se „madridistima“ diže kosa na glavi. Manje-više ovo je isti tim Reala koji se prošle godine u ovo vreme poigravao sa Šalkeom, a večeras je pukom srećom izbegao eliminaciju iako je izgledalo da je iz Nemačke doneo sasvim dovoljan kapital za četvrtfinale. U vatrometu golova, Šalke je slavio u Madridu sa 4:3, ali je ostao kratak za jedan gol koji bi mu doneo plasman među osam najboljih.

Izabrane vesti

Šalke je dao četiri gola, junački je „poginuo“ u Madridu i da je imao malo više sreće, mogao je do jedne od najvećih senzacija u istoriji Lige šampiona. Šta se dešava sa Realom u 2015. godini, teško je odgonetnuti, ali ovo definitivno nije ni senka onog tima koji je krajem prošle godine nizao pobede kao od šale i predstavljao strah i trepet za rivale.

REAL MADRID - ŠALKE 3:4 (2:2)
/Ronaldo 25, 45, Benzema 53 - Fuhs 20, Huntelar 40, 84, Sane 57/

Stadion: Santjago Bernabeu
Sudija: Damir Skomina (Slovačka)

Real Madrid (4-3-3): Kasiljas - Arbeloa (od 83. Naćo), Varan, Pepe, Koentrao (od 58. Marselo) - Kedira (od 58. Modrić), Kros, Isko - Bejl, Benzema, Ronaldo

Šalke (3-5-2): Velenrojter - Hevedes, Nastasić, Matip - Fuhs, Mejer, Nojšteder, Heger (od 57. Gorecka), Barneta (od 81. Učida) - Čupo Moting (od 29. Sane), Huntelar

Anćeloti nije mnogo menjao tim i osim Kedire, izveo je to praktično najjači sastav koji je imao na raspolaganju. Ni Di Mateo nije mnogo tumbao tim osim toga što su bočni igrači Fuhs i Barneta igrali znatno ofanzivnije nego inače.

Da će u Madridu leteti perje, videlo se već posle 20 minuta igre kada je proradila levica Kristijana Fuhsa. Austrijanac topovskog šuta je udarcem u bliži ugao probušio loše postavljenog Kasiljasa. Pet minuta je trajalo slavlje Nemaca, a onda je Ronaldo zaplivao kroz vazduh i glavom zakucao loptu u mrežu gostiju za izjednačenje. Šalkeu je za novi gol opet bilo potrebno samo 20 minuta. Opet je Kasiljas loše intervenisao i servirao otpadak koji je Huntelar spakovao u mrežu bivšeg kluba. Međutim, Ronaldo ponovo nije dozvolio da se šalke raduje duže od pet minuta. U finišu prvog poluvremena je opet sjajnim kretanjem izvarao Matipa koji ga je čuvao i ovoga puta glavom sproveo u mrežu centaršut sa levog krila.

Ronalda ne idu slobodnjaci ove sezone, ali zato glavom tuče kao nekad Oliver Birof. Ovo mu je bio deveti pogodak glavom u sezoni. Pritom je uspeo da obori i neke rekorde. Najbolji je strelac u istoriji evrokupova sa 78 golova, a na večnoj listi u Ligi šampiona drži prvo mesto zajedno sa najvećim rivalom Mesijem pošto su obojica postigli po 75 golova u elitnom takmičenju.

Ronalda je u drugom poluvremenu "podržao" Benzema koji je promešao odbranu Šalkea i napravio dar mar u gostujućem šesnaesercu za prvo vođstvo Reala na meču. Ali ni Madriđani nisu slavili duže od pet minuta. Tinejdžer Sane koji je zamenio povređenog Čupa Motinga je prelepim udarcem sa 20 metara kaznio tragičnog Ikera Kasiljasa.

Real nije znao šta se dešava, Šalke je krenuo na sve ili ništa. Promašaji Arbeloe, Krosa i Bejla su dodatno podigli temperaturu, pošto su Rudari krenuli na Kraljeviće u stilu Spartanaca. Ni ulazak Modrića koji se čekao mesecima nije smirio paniku u Anćelotijevom timu. A, onda je usledio šok i muk na Santjago Bernabeu. Mladi Sane je proigrao Huntelara koji je pobegao sporom Pepeu i Holanđanin je zakucao projektil u mrežu Madriđana. 

U tim trenucima je Real izgledao kao pretučeni bokserski veteran kojem samo jedan udarac nedostaje padne u nokaut. Šalke je umalo zadao i taj fatalni udaraca, pošto je imao dve sjajne prilike preko Sanea Huntelara, ali je Kasiljas na kraju utakmice donekle popravio utisak i sa dve odlične intervencije sprečio debakl i eliminaciju prvaka Evrope.

Real se provukao u četvrfinale Lige šampiona, ali tamo neće imati status gvozdene pesnice od koje su prošle godine zazirali protivnici širom Evrope. Real je večeras izbegao egzekuciju, ali čini se da ju je samo odložio jer ovo ne liči na onaj tim koji je pokorio Evropu. Šalke se u Nemačku vraća poražen, ali ponosan. Madriđanima ostaje brdo problema kojima se ne nazire rešenje... 

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaReal MadridLiga šampionaKristijano RonaldoKlas Jan HuntelarIker KasiljasEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara