"Detalj sa meča"
"Detalj sa meča"

Maestro: Alkantara velemajstorskim makazicama u 93. minutu doneo pobedu Bajernu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.01.14. | 22:04

Veliki osvajaju bodove i kad ne igraju dobro. A Bajern je trenutno najveći!

Detalj sa mečaMuk na Mercedes-Benc areni! Štutgart je bio na pragu velikog podviga, Bajern na konopcima. Ali, umesto prvog poraza Bavaraca u ovoj sezoni Bundeslige epska pobeda zahvaljujući remek delu Tijaga Alkantare – 1:2!

Ako je nekome bilo nejasno, eto razloga zbog kojeg je Pep Gvardiola i instirao na dovođenju 25 miliona evra skupog 22-godišnjaka, koji je večeras postigao prvenac u zvaničnim mečevima za Bajern. Ali, učinio je to na nezaboravan način.

Izabrane vesti

Igrao se poslednji, treći minut sudijske nadoknade, delovalo je kao da su se gosti već pomirili sa krajem trijumfalne serije od neverovatnih devet ligaških pobeda u nizu...

I onda centaršut Rafinje u srce kaznenog prostora i velemajstorske makazice Alkantare za potpuni antiklimaks u Štutgartu i erupciju oduševljenja u bavarskom timu koji je, hendikepiran odsustvom Arjena Robena i Franka Riberija, večeras pružio jednu od najbleđih partija u sezoni.

Ali, veliki pobeđuju i kad ne igraju dobro. A Bajern je trenutno najveći! Uostalom, niko pre aktuelne generacije Bavaraca nije u prvih 18 kola Bundeslige zabeležio čak 16 pobeda.

Komplimente je zaslužio i 35-godišnji veteran Klaudio Pizaro čiji je ulazak razdrmao do tog trenutka anemični Bajern. Ipak, 16. minuta pošto je iskusni Peruanac kročio na teren inicijalna prednost Švaba se istopila.

Junak meča Alkantara centrirao je iz slobodnog udarca sa leve strane, Martin Harnik je zaspao i zaboravio da isprati saigrače u postavljanju ofsajd zamke, a Pizaro je bio neumoljiv.

Možda je time pravda i zadovoljena, jer je Štutgart do prednosti došao pogotkom Vedada Ibiševića kojem je prethodio ofsajd Mohameda Abdeluea.

Sudija Manuel Grafe je zanemeo, pa se čuo samo zvuk lopte u mreži gostiju iz Minhena.

Ali, Štutgart jednostavno ne zna protiv Bavaraca. Uostalom, večeras je doživeo i 10. uzastopni poraz od Bajerna u takmičarskim utakmicama.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vedad IbiševićTijago AlkantaraStutgartNemackaKlaudio PizaroEvropaBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara