"Saša Ilić protiv Kima Kalstroma iz Đurgardena 2003."
"Saša Ilić protiv Kima Kalstroma iz Đurgardena 2003."

Magija dva gola u gostima: Seća li se Ivan Žiline, a Saša Đurgardena? (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.07.16. | 16:58

Od raspada SFRJ Partizan triput prošao dalje posle remija u prvoj utakmici na svom stadionu

Saša Ilić protiv Kima Kalstroma iz Đurgardena 2003.Tek je start sezone, a Partizan je već doterao cara do duvara. U rezultatskom smislu. Crno-beli nemaju kud, osim da igraju na pobedu u Lubinu kako bi osigurali nastavak takmičenja u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Posle 0:0 na svom stadionu, srpskog prvedstavnika samo pozitivan rezultat (pobeda ili remi sa golovima) u revanšu sa Zaglebijem (21.05, TV Arenasport 1) vodi u treće kolo, gde ga čeka bolji iz duela Stromsgodset (Norveška) – Sondersijske (Danska).

Izabrane vesti

Partizane, daj sad jedan gol

Od raspada SFRJ Partizan je šest puta odlazio na revanš posle remija na svom stadionu. Pobedio je samo jednom: Žilinu 2009, posle 1:1 u Humskoj bilo je 2:0 u Slovačkoj, u vreme kad je aktuelni trener Ivan Tomić bio sportski direktor.

Slavlje crno-belih u Žilini posle gola Brane Ilića 2009.Tadašnji sastav Slaviše Jokanovića je, sa sve Almamijem Moreirom i Gabrijelom Kleom na klupi, savladao Slovake 2:0, pogocima Lamina Dijare u 59. i Brane Ilića u 65. minutu meča na stadionu „Pod Dubnom“.

►MOZZART KVOTE: Zaglebje – Partizan 1 (3,20), X (3,15), 2 (2,20)

Srpski prvak, koji je tim trijumfom osigurao plasman u grupnu fazu Lige Evrope, na pomenutom susretu igrao je u sastavu: M. Božović, S. Stevanović (od 85. Gavrančić), Đorđević, Krstajić (od 56. Knežević), Obradović - B. Jovanović (od 67. Fejsa), R. Petrović, Tomić, Ljajić - B. Ilić, Dijara.

Šest godina pre toga Partizan je, takođe posle remija u Humskoj, otišao na gostovanje sa saznanjem da mora da dam go i(li) pobedi. Reč je o revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona 2003. protiv Đurgardena. Posle beogradskih 1:1 (strelac Saša Ilić) tim Lotara Mateusa je u Švedskoj odigrao sjajan meč i rezultatom 2:2 izborio plasman u narednu rundu, gde je bio bolji od Njukasla i plasirao se u grupnu fazu.

►MOZZART Specijal: Partizan u grupnoj fazi Lige Evrope, kvota 6,50

Meč na stadionu “Rusunda” pamtiće se po činjenici da je Parni valjak od 10. minuta gubio, ali je preko Saše Ilića u 61. i Nikole Malbaše u 66. minutu (iz jedanaesterca) preokrenuo, pa ga nije zabolelo izjednačenje u 77. minutu.

Partizan je igrao u sastavu: Kralj - Ćirković, Đorđević, Vest, Malbaša - Duljaj, Nađ, Saša Ilić, Čakar (od 46. Drulović), Stojanoski (od 76. Bajić), Iliev (od 90. Radončić).

Grobari, naravno, pamte i 2010. godinu, jer se i tad Partizan plasirao u Ligu šampiona, tako što je u prvom meču na svom stadionu remizirao. Opet je, kao u pomenuta dva slučaja, dao dva gola u gostima. Reč je o revanšu sa Anderlehtom, na koji je tim Aleksandra Stanojevića otišao posle 2:2 na svom stadionu. Isti rezultat je bio u Briselu (dvostruki strelac Gabrijel Kleo u 15. i 53), pa je boljim izvođenjem jedanaesteraca klub iz Humske otišao u grupnu fazu.

Drugi gol Klea u Briselu 2010.Za crno-bele su igrali: R. Ilić - I. Stevanović, M. Jovanović, Krstajić, Lazevski - Smiljanić, Petrović - Tomić (od 82. Stanković), Saša Ilić (od 19. Davidov), Iliev  (od 101. Bogunović) - Kleo.

Osim pomenutih, Partizan je još triput gostovao posle remija u Humskoj, međutim, nije dao navijačima povod za radost, jer je gubio utakmice protiv Nacionala u Bukureštu 1996. (0:1, posle 0:0), Porta 2000. (0:1, posle 1:1) i Fenerbahčea 2008. (1:2, posle 2:2)

Crno-beli će tek drugi put u klupskoj istoriji gostovati u Poljskoj. U sezoni 1974/75 igrali su sa Gurnjikom iz Zabrežja u UEFA kupu i remizirali (2:2).

Taj rezultat bi ih ovoga puta odveo dalje...

(FOTO: Action images, FK Partizan)


tagovi

SuperligaSrbijaSaša IlićFK PartizanLiga Evropekvalifikacije za Ligu EvropeIvan Tomić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara