""
""

Magnusen protiv sudbine: Udes koji je zaustavio Spa Frankošan

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.08.16. | 10:15

Vozač Renoa Kevin Magnusen uz dosta sreće izašao je iz smrskanog bolida povredivši samo članak

U trenutku kada je vozač Renoa Kevin Magnusen doživeo je težak udes tokom trke za Veliku nagradu Belgije, nije bilo moguće precizno proceniti stepen povreda kod automobiliste. Naravno, bilo je jasno da vozač nije pretrpeo veće potrese prilikom udesa, ali svakako da je siloviti udarac u zaštitnu barijeru na stazi Spa Frankošan morao ostaviti posledice na ukupno fizičko stanje Renoovog vozača.
Danac je izgubio kontrolu nad bolidom pri prolasku kroz jednu od najtežih krivina u kalendaru Formule 1, koju nazivaju O ruž. Tom prilikom zbog siline udara o zaštitnu ogradu obloženu automobilskim gumama Magnusenu je bukvalno odletela zaštita za glavu. Vozač je bez ikakve pomoći napustio bolid kada se i na prvi pogled moglo videti da Danac ima određenih problema sa nogom.

Izabrane vesti

Nakon ovog incidenta, trka je nastavljena u bezbednosnom režimu, odnosno izvršen je prekid trke uz pomoć vozila za sigurnost dok organizator ne otkloni havarijske podledice na zaštitnoj ogradi krivine O ruž na stazi Spa Frankošan.

Po trenutno raspoloživim informacijama Kevin Magnusen je prilikom udesa povredio nogu, što je konstatovao lekarski tim u Belgiji. Trenutno, vozač Renoa nema više zdravstvenih komplikacija, uz opasku da je tim lekara preporučio praćenje njegovog stanja zbog eventualnih unutrašnjih povreda koje se mogu odloženo manifestovati nakon silovitog udesa kakav se desio na Velikoj nagradi Belgije.

Kada je reč o Renoovom bolidu, francuski proizvođač će u toku ove sedmice morati da izvrši promenu šasije zbog stepena oštećenja koji ne dozvoljava popravku. Na ovaj način Magnusen će već na narednoj trci koja se vozi sledećeg vikenda u legendarnoj Monci imati novo vozilo spremno za povratak u konkurenciju najbržeg cirkusa.

(FOTO: Action Images)


tagovi

VN BelgijeudesRenoKevin MagnusenFormula 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara