""
""

Majnc sa drugim timom gazio Gabalu! Šta promaši Despotoviću? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.09.16. | 18:50

Astani samo bod u okršaju sa Jang Bojsom

Dok u Bundesligi igra sa najjačim timom, trener Majnca Martin Šmit u Ligi Evrope rotira ekipu, a i sa takvim igračkim kadrom njegov tim je lako danas slavio na drugom kraju Evrope protiv Gabale (3:2). Domaćin je u Azerbejdžanu pao posle goleade i meča sa čak dva preokreta u kojem je Majnc bio za klasu bolji.

Izabrane vesti

Japanac Muto doveo je nemački tim u vođstvo u finišu prvog poluvremena, ali je u nastavku za samo pet minuta Gabala preokrenula rezultat. Prvo je Gurbanov sa penala u 57. poravnao na 1:1, a zatim i Zenjov u 62. doneo vođstvo domaćinu. Bio je to znak za Švajcarca na klupi Majnca da ubaci u igru Kolumbijca Džona Kordobu i Levina Oztunalija, a njih dvojica su sjajnim golovima u 68. i 78. minutu postavili stvari na svoje mesto.

Mogao je Majnc i ubedljivije da slavi, imao je nekoliko dobrih šansi u završnici, ali i sreće jer je Gabala navalila u poslednjim minutima. Ali, odbranili su se Nemci i prvom pobedom u Ligi Evrope izbili na čelo u grupi C u kojoj večeras igraju Sent Etjen i Anderleht. Svih 90 minuta u redovima Gabale odigrao je nekadašnji defanzivac Partizana Vojislav Stanković.

U drugoj utakmici popodnevnog programa Astana i Jang Bojs podelili su bodove u Kazahstanu - 0:0. Gosti iz Švajcarske su bili bolji u većem delu utakmice, mada je najbolju šansu u prvom poluvremenu propustio naš Đorđe Despotović. Nekadašnji napadač Crvene zvezde fantastično je tukao makazicama posle auta sa leve strane i ubačene lopte, ali je ona pogodila prečku. Šteta, baš nije imao sreće, bio bi to strašan gol...

S druge strane, najbolju priliku za Jang Bojs imao je napadač Rave u 57. minutu, a gosti su mogli da dođu do pobede i u samom finišu, kada je rezervista Duah iz dobre pozicije prebacio gol.

Na kraju su se zadovoljili i bodom, mada im APOEL i Olimpijakosm koji igraju kasnijem beže dva boda na tabeli grupe B. U redovima Astane pored Despotovića nastupili su i srpski reprezentativac Nemanja Maksimović kao i iskusni golman Nenad Erić.

GRUPA B 

Astana – Jang Bojs 0:0

21.05: Olimpijakos - APOEL 

GRUPA C 

Gabala – Majnc 2:3 (0:1)
/Gurbanov 57, Zenjov 62- Muto 41, Kordoba 68, Oztunali 78/

21.05 Sent Etjen - Anderleht

(FOTO: Action Images)


tagovi

FK AstanaGabalaJang BojsLiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara