""
""

Majstor Kadu ulepšao debi Garida! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.02.13. | 18:18

Crvena zvezda u duelu sa Lokomotivom iz Tbilisija upisala i petu uzastopnu pobedu i Beleku - 2:0

Peta pobeda Crvene zvezde na pripremama u Beleku ostaće upamćena više po debiju Luisa Garida nego po rezultatu od 2:0 (1:0) protiv nejake Lokomotive iz Tbilisija.

Izabrane vesti

Jer, gruzijski drugoligaš ni u jednom trenutku nije bio ravnopravan rival crveno-belima, posebno zato što je Kadu prvi put posle teške povrede kolena zaigrao kao u najboljim danima i solo prodorima i lucidnim pasova sve vreme izluđivao Gruzijce.

Uostalom, Kadu je i bio strelac prvog gola, dok je započeo akciju za drugi.

U 27. minutu je lukav pas takođe vrlo solidnog Miloša Dimitrijevića pretvorio u gol, pošto je fintom izbacio čuvara i levicom raspalio sa 15 metara. Neodbranjivo za 1:0.

U 65. minutu Kadu je nanizao dvojicu igrača Lokomotive i izbacio Mijailovića, koji iz trka centrira pravo na glavu snalažljivom Stefanu Mihajloviću. Mladi napadač Zvezde je pobegao štoperu Lokomotive i sa prve statve glavom pogodio za 2:0 i svoj treći gol u Beleku (dva je postigao protiv turskog trećeligaša Ejupa).

Što se tiče samog Garida on je pokazao da će predstavljati pravu napast za protivničke organizatore igre, iako je bilo očito, a i nemoguće da posle manje od 24 sata u ekipi skopča sve zamisli trenera Aleksandra Jankovića.

Međutim, sa nekoliko beskompromisnih startova počeo je da opravdava nadimak pit-bula, pa treba očekivati da će sa vremenom postati zaista teška prepreka na putu ka Zvezdinom golu.

Odbrana je poklekla samo dva puta.

Jednom, pri rezultatu 0:0 u 26. minutu, ali tada je Miloš Vesić sjajnom intervencijom spasio siguran gol. U nastavku, poslednja linija crveno-belih bila je neprobojna, ali to i nije neki poseban podvig obrizom na kvalitet rivala. Ipak, Lokomotiva je svakako poslužila svrsi, a bezopasni naleti Gruzijaca ne mogu da umanje sigurnost u igri Spajića, Krnete, Pantića i Reljića, kasnije i Vešovića, koji je meč počeo na krilu.

Drugi problem nastao je u poslednjem minutu kada je Zvezda imala igrača manje, ali je Vesić ponovo bio na mestu.

Proveru je pokvario u najblažu ruku čudni kriterijum arbitra Pavela Ražkovskog, koji je pokazao tri crvena kartona, utisak je sva tri (Ožegoviću, Dimitrijeviću i Mikavi) preoštro.

Kako je tekao meč iz minuta u minut, pogledajte OVDE

Piše: Specijalni izveštač MOZZART Sporta iz Antalije, Dejan Stanković

 


tagovi

Antalija 2013Boban BajkovićFK Crvena zvezdajevtic i kaduLuis GaridoMiloš DimitrijevićSrbijaStefan MihajlovićSuper lig

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara