""
""

Majstorija Soldada nedovoljna za pobedu Valensije zbog greške Matjea (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.03.13. | 23:45

Slepi miševi vodili protiv Levantea do 90. minuta sa 2:1 uz fenomenalan gol španskog napadača, ali ih je greška Matjea u finišu meča skupo koštala

 

Izabrane vesti

Valensija je bila na pragu zaslužene pobede nad lokalnim rivalom Levanteom i preuzimanjem četvrte pozicije u Primeri koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, ali su sve uprskali u 90. minutu. Levante je izjednačio na 2:2 posle greške Matjea  i kaznio sve promašaje domaćih fudbalera. Najlepši detalj meča je bio fenomenalan pogodak Roberta Soldada za domaći tim, a treba reći i da je Valensiji poništen čini se regularan pogodak za 3:1 zbog navodnog ofsajda

Iako je Levante bio taj koji je pobveo, Valensija je uspela da preokrene tok meča u svoju korist. Vođstvo gostima je doneo Ibora kada je udarcem glavom iskoristio odlično ubacivanje lopte iz auta i lobovao golmana Guaitu. Ipak, nije se mnogo čekalo na izjednačenje pošto je Valensija već posle desetak minuta poravnala rezultat golom brazilskog napadača Žonasa.

Preokret timu sa Mestalje doneo je Roberto Soldado svojim 13. prvenstvenim pogotkom ove sezone. Bila je to prava majstorija. Feguli mu je centrirao, a prvi strelac Valensije sjajno reagovao iako mu je lopta bila malo iza leđa i fenomenalnim volejom zakucao loptu pod prečku Munuinog gola.

U nastavku je Valensija imala brojne prilike da slavi i ubedljivije, ali nisu bili koncentrisani u završnici. Čak im je ponipten gol zbog navondog ofsajda, a čini se da je sudija pogrešio pri toj odluci. I kada se očekivalo da privedu meč kraju i overe tri boda, opet je aut Levantea bio koban. Lopta je ubačena sa strane, Matje se okliznuo u odsudnom monetu, a Barkero iskoristio poklon i šokirao Mestalju. 

 

PRIMERA - 26. kolo:

Petak:
Hetafe - Saragosa 2:0 (1:0)
/Kolunga 21, Eskudero 60/

Subota:
Real Madrid – Barselona 2:1 (1:1)
/Benzema 6, Ramos 82 - Mesi 18/

Deportivo - Rajo Valjekano 0:0

Osasuna - Atletik Bilbao 0:1 (0:0)
/Susaeta 63/

Valensija – Levante 2:2 (2:1)
/Žonas 27, Soldado 45+3 - Ibora 16, Barkero 90/

Nedelja:
12.00:Granada – Majorka
17.00: Espanjol – Valjadolid
19.00: Malaga - Atletiko Madrid
21.00: Sosijedad – Betis

Ponedeljak:
21.30: Sevilja - Selta

 

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaLevantePrimeraRoberto SoldadoŠpanijaValensijaŽeremi MatjeŽonas Marten

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara