""
""

Maldini protiv Sedorfa, hoće Murata za trenera

Vreme čitanja: 1min | sre. 18.12.13. | 18:05

Legendarni kapiten koji će uskoro postati tehnički direktor Milana se ne slaže sa idejom o povratku Holanđanina na San Siro i zalaže se za dovođenje stratega Bazela

Povratak Klarensa Sedorfa u Milan narednog leta je po mnogima bila već gotova stvar, ali dolasku legendarnog Holanđanina na funkciju trenera Rosonera se protiv njegov nekadašnji saigrač Paolo Maldini.

Izabrane vesti

Legendarni kapiten će uskoro preuzeti poziciju tehničkog direktora kluba i želi da odlučuje o nasledniku Masimilijana Alegrija. Maldini je porodici Berluskoni izneo stav da je Sedorf još neiskusan za tako odgovorno mesto i da je „zelen“ za klupu Rosonera, ali i izneo ime svog kandidata. Reč je o Muratu Jakinu, treneru Bazela. Nekadašnji reprezentativac Švajcarske radi sjajan posao u Bazelu, osvojio je duplu krunu, prošle sezone doveo tim do polufinala Lige Evrope, a ove je u Ligi šampiona dva puta savladao Čelsi.

Uz sve to, Bazel je igrao prelep fudbal i Maldini smatra da je Jakin pravi čovek za trenera Milana. Navodno je već obavio i neke pregovore sa Jakinom i ubedio ga da za platu od 1,5 miliona evra dođe na San Siro. Ipak, Maldini će imati i konkurenciju, pošto Jakina žele još Totenhem i Lacio, a Englezi će vrlo verovatno nadjačati finansijsku ponudu Rosonera.

Što se Sedorfa tiče, on je odigrao fenomenalnu sezonu u brazilskom Botafogu i bio najzaslužniji za četvrto mesto ekipe u brazilskoj Seriji A i plasman u Kopa Libertadores. Ugovor mu je istekao, ali u Botafogu žele da mu ponude novi jednogodišnji, s obzirom da i u 38.-oj godini igra kao mladić. 

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaItalijaKlarens SedorfMilanMurat JakinPaolo MaldiniSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara