"Markus Vilijams"
"Markus Vilijams"

Maljković: Vilijamsa će snaga novca odvući u Tursku ili Španiju... Šteta!

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.11.14. | 10:21

"Igrači ni ne žele da odu po svaku cenu, već njima menadžeri kroje sudbinu. A bar se kod njih zna - snaga kapitala je presudan faktor", ističe prekaljeni strateg...

Markus Vilijams

Iako je od starta nove sezone prošlo tek nekoliko nedelja, možemo slododno reći da je Crvena zvezda ubola džek-pot dovođenjem Markusa Vilijamsa! Transfer zbog kojeg su mnogi bili skeptični, posebno ako uzmemo u obzir sve promašaje koje su imale uprave crveno-belih prethodnih godina, pretvora se u najlepšu priču kluba s Malog Kalemegdana. Jer, vrsni američki plejmejker lagano pokazuje da bi mogao biti možda i najbolji stranac koji je tabao basketaru u ovom delu Evrope! 

Izabrane vesti

Naravno, još uvek je rano davati konačni sud, najviše zbog činjenice da je januar "prelomni" mesec za mnoge strance u srpskoj košarci, ali tim Dejana Radonjića dobija vođu kakvog nije imao dugi niz godina. 

Međutim, legendarni trenerski as Božidar Maljković plaši se da bi Marusova priča u Srbiji mogla da traje jako kratko...
"Jedini je problem što će, poput gotovo svih svojih prethodnika koji su skrenuli pažnju na sebe, već dogodine verovatno potražiti neki unosniji ugovor u Španiji, Turskoj... To je sudbina srpske košarke i tu ništa ne možemo da promenimo", rekao je Maljković u razgovoru za Blic, a zatim nastavio:
"Imate primere Lestera Mekejleba, Tarensa Kinzija, Demarkusa Nelsona i još nekoliko... To su, pored Vilijamsa, najbolji stranci koji su ovde igrali. Vežu se oni za klub, ali ih snaga novca prosto odvuče dalje već posle prve ili najviše druge sezone. Odradimo mi dobro taj skauting, ali finansijsku trku sa najboljim evropskim klubovima ne možemo izdržati, to je jasno".

Rešenje ovog problema ne nazire se, ni u najavi...
"Naravno da ne, a to boli, jer šta se zapravo dešava? Dešava se to da baš od ovih momaka koje sam pobrojao naši klubovi i treneri naprave igrače, u njih ulože i rad i trud, na njima baziraju planove, a onda se pojavi neki bogati tim iz inostranstva i tu se priča završava. Mi ih razigramo, a drugi dođe i uzme. Pritom, igrači ni ne žele da odu po svaku cenu, već njima menadžeri kroje sudbinu. A bar se kod njih zna - snaga kapitala je presudan faktor", zaključio je Maljković.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Božidar MaljkovićFK Crvena zvezdaEvroligaJadranska ligaMarkus VilijamsSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara