Malo, pomalo Tan Hoa osvaja Vijetnam! U glavnoj ulozi sumnjivi Senegalac

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.10.18. | 09:00

Pape Omar Faje, nekada špic Tuna koji je učestvovao u nameštanju utakmica, najjači je adut vicešampiona zemlje u finalu kupa koje je danas na programu

Malo, pomalo Tan Hoa osvaja Vijetnam. Doduše, nije još ekipa pod patronatom jakog tamošnjeg preduzeća FLC koje se bavi finansijskim investicijama - ujedno i istraživanju i preradi zlata, ruda i ko zna sve čega - uspela da osvoji šampionsku titulu, ali joj se smeši prvi trofej. Danas u podne igra finale kupa Vijetnama, u kome ima posla sa Bin Duongom.

Tan Hoa je tek završeni šampionat okončao na vicešampionskoj poziciji, sa 16 bodova manje od Hanoja, a istu poziciju je zauzeo i godinu ranije, samo je tada bio bodovno poravnat sa liderom, ali je izgubio titulu zbog lošijeg međusobnog skora. Čini se da ga je premijerno učešće u Azijskoj Ligi šampiona i kasnije AFC kupu omelo u borbi za titulu.

Izabrane vesti

Sa druge strane, Bin Duong je sušta suprotnost. U poslednjih 11 godina četiri puta je bio najbolji u zemlji, ali se u protekle tri sezone apsolutno srozao. Bio je i na rubu ispadanja, a prvenstvo je okončao na sedmom mestu sa 13 bodova manje od Tan Hoa. Tokom lige se istakao po velikom broju remija, po čemu je u koloni sa nerešenim ishodima bio na prvom mestu sa čak 12 od 26 susreta bez pobednika.

Tan Hoa je neporažen na šest proteklih dvoboja sa Bin Duongom, a ove sezone je slavio kod kuće sa 3:1, dok je u gostima bilo nerešeno 3:3. Glavni igrač na oba susreta bio je već godinama najbolji strelac i kapiten Tan Hoa, Senegalac Pape Omar Faje, inače nekada veoma ubitačni špic švajcarskog Tuna u vreme kada je ovaj sastav igrao Ligu šampiona. Ipak, Faje je već sa 23 godine optužen za učestvovanje u nameštanju utakmica, potom je i suspendovan, pa je uhlebljenje pronašao u Aziji gde sa uspehom predvodi navalu Tan Hoa. Nije ni Bin Duong bez aduta u napadu, pošto u svojim redovima ima drugog strelca lige Ngujen Tijen Lina.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 12:00 8792 VIJK Binh Duong - Thanh Hoa tgg gg 1,63
Ukupna kvota1,63

VIJETNAM, KUP - FINALE

Ponedeljak
12.00: (3,15) Bin Duong (3,35) Tan Hoa (2,15)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

Vijetnam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara