Mamić otvara SP za klubove

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.12.18. | 09:36

Al Ain hrvatskog trenera ne bi smeo da ima problema sa Velingtonom

Utakmicom između domaćeg Al Aina i Velingtona sa Novog Zelanda u Ujedinjenim Arapskim Emiratima kreće 15. Svetsko prvenstvo za klubove.

Na konačni spisak učesnika se čekalo sve do pre nekoliko dana kada je River Plejt osvojio titulu šampiona Južne Amerike. A upravo će Argentinci biti glavni izazivač dvostrukom uzastopnom prvaku sveta Real Madridu. Svi ostali su austajderi, a najveći među njima su upravo Al Ain i Velington. Tim iz Dubaija je pravo učešća stekao kao domaćin, dok se Velington plasirao kao šampion Okeanije, u kojoj je i najslabija konkurencija. Ko god prođe, u četvrtfinalu ga čeka afrički šampion Esperans koji će biti favorit za plasman u poliufinale.

Izabrane vesti

Što zbog domaćeg terena, što zbog kvaliteta, Al Ain je favorit protiv poluprofesionalnog tima s Novog Zelanda u kojem ne igra nijedno zvučno ime. Na klupi arapskog tima sedi hrvatski stručnjak Zoran Mamić koji obećava da će njegov tim ponoviti rezultat Al Džazire koja je na prošlom prvenstvu dogurala do polufinala.
"Srećni smo što učestvujemo na jednom ovakvom takmičenju. Prvi meč dočekujemo sa puno motivacije. Velinton igra napadački fudbal, što me lično ne raduje, mada smatram da smo kvalitetniji, ali to moramo da potvrdimo na terenu", istakao je Mamić.

Udarna igla Mamićevog tima je iskusni švedski napadač Markus Berg, a mnogo se očekuje i od brazilskog krila Kaja. Tu su još bivši Dinamov vezista Tongo Dumbija i Japanac Cukasa Šiotani, dok većinu ekipe čine reprezentativci Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Što se Velingtona tiče, oni su uspeh već ostvarili prekidom sedmogodišnje dominacija lokalnog rivala Oklend Sitija i samim plasmanom na prvenstvo u UAE. Jedina ambicija im je da se ne obrukaju i da ostave solidan utisak.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 16:30 6417 KSP Al Ain - Wellington Team kmb 1&3+ 1,95
Ukupna kvota1,95

SP ZA KLUBOVE - OSMINA FINALA

Sreda
16.30: (1,35) Al Ain (4,90) Tim Velington (9,50)

Subota
14.00: Kašima - Gvadalahara Čivas

* Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

Al AinZoran Mamićsportsko klađenjeSP za kluboveFIFA Klupsko svetsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara