""
""

MAMIĆ STVARA DRIM TIM: Gazda Dinama vraća Eduarda, Vukojevića, Pranjića...

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.05.13. | 15:12

... a stidljivo se pominje mogućnost da se na Maksimiru ponovo zaigra i Ivica Olić, uz opciju da mrežu čuva bivši golman Partizana Mladen Božović

 

Sećate li se Kroacije 1997? U ekipi koja je glatko eliminisala Partizan u kvalifikacijama za Ligu šampiona (0:1, 5:0) igrali su zvezde poput Dražena Ladića, Silvija Marića, Roberta Prosinečkog, Marka Viduke, Darija Šimića, s 16 godina kasnije na Maksimiru se spremaju da naprave sličan tim snova, pošto se sve glasnije govorka kako gazda Zdravko Mamić planira da u modri dres ponovo obuče – Eduarda da Silvu, Ognjena Vukojevića, Danijela Pranjića i – Ivicu Olića.

Izabrane vesti

Kako prenose hrvatski mediji, ionako za balkanske prilike moćni Dinamo želi da bude još snažniji, zbog čega je Mamić krenuo u akciju pod radnim naslovom „povratak kući“ i javno priznaje da mu je prva želja da iz kijevskog Dinama dovede Ognjena Vukojevića.
On je jedan od najboljih, najpoštenijih momaka koji su igrali za Dinamo. Svim strancima, pa i Samiru, najviše je pomagao, vodio ih kući u Bjelovar na ručak, bio im na raspolaganju. Malo je takvih kao što je Ogi“, očito je da Mamić osim fudbalskih ceni i ljudske kvalitete veziste koga je za šest miliona evra 2008. prodao Ukrajincima, a oni ga zimus prosledili na pozajmicu moskovskom Spartaku.

Ognjen Vukojevic u periodu dok je sa Dinamom igrao priotiv ArsenalaVukojeviću su ostale dve godine ugovora sa Kijevljanima, međutim, kako je i njemu jasno da se tamo fudbala neće naigrati, možda stigne na Maksimir u vidu pozajmice, jer želi da se ponovo nametne Igoru Štimcu (u poslednje selektor ga nije zvao).

A u formiranju spektakularne ekipe, u Dinamo igraju na još jednu kartu. Vukojević je kum Eduardu da Silvi, a hrvatski novinari pretpostavljaju da bi to moglo da ublaži katastrofalan odnos brazilskog napadača i Zdravka Mamića, koji se poslednjih meseci razvlače po sudovima.
Komplikovano je... Jasno je da želim kad-tad da se vratim u Dinamo, ali kad se to bude desilo neće biti zbog novca, već isključivo zbog ljubavi i poštovanja prema klubu u kome sam stekao ime. Ne bih nikome da dajem lažnu nadu, imam ugovor sa Šahtjorom i nisam slobodan igrač“, rekao je  Eduardo, a na pitanje da li je spreman da izgladi odnose sa Mamićem i povuče tužbu uzvratio kako „te stvari ne bi trebalo povezivati“.

Ako ste mislili da je kraj – prevarili ste se! Na Maksimiru se nadaju da bi sa Sportingom mogli da se dogovore oko povratka Danijela Pranjića, a stidljivo se pominje i mogućnost da posle deset godina pred Bed blu bojsima zaigra i Ivica Olić, napadač Volfsburga.

Kad se na sve doda i vest da je Dinamo zainteresovan za bivšeg golmana Partizana Mladena Božovića (Videoton) doće vam da se zapitete da li je Zdravko Mamić ludo hrabar ako misli da će sve njih da okupi ili mu fali malo medijske pažnje, pa je posegnuo za zvučnim imenima.

Jedno je sigurno – nebrojeno puta pokazao je kako može i ono što čelnicima Partzana i(li) Crvene zvezde ne može ni da padne na pamet?

 

(FOTO: jutarnji.hr, Action images)


tagovi

Danijel PranjićDinamo ZagrebEduardo da SilvaEvropaHrvatskaIvica Olićmeđunarodni fudbalMladen BožovićZdravko Mamić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara