Nemoćan: Karim Benzema
Nemoćan: Karim Benzema

Mamurni Real se obrukao, Sosijedad pokorio Madrid posle 15 godina (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.01.19. | 20:20

Veliko iznenađenje u prestonici Španije i trijumf Baska od 2:0

Mamurni od novogodišnjeg slavlja fudbaleri Reala nisu uspeli da savladaju Real Sosijedad na svom terenu u 18. kolu Primere. Doživeli su aktuelni šampioni Evrope i sveta blamažu i premijerni poraz u 2019. godini od 2:0, protiv jednog od lošijih timova u Primeri, koji je stigao na Santijago Bernabeu u seriji od čak četiri vezana poraza.

Ovo je i prvi neuspeh u La Ligi na svom terenu posle više od dva meseca za Santijaga Solarija. Delovalo je da je Argentinac uspeo da povrati samopouzdanje ekipi, da će ovo proleće biti bolje po Real, ali je već u prvoj utakmici u novoj godini njegov tim pokazao da još ima problema. Štaviše, upisali su šesti poraz u Primeri, što je jednostavno nedopustivo za tim ovakvog renomea.

Izabrane vesti

Puleni privremenog trenera Real Sosijedada Imanola Aguasila potpuno su nadigrali Kraljevski klub, ubili ga na kontre i kaznili sve promašaje koje su njegove skupocene zvezde imale tokom utakmice. Možda je Real bio oštećen za penal, sumnjiva je intervencija golmana gostiju Ruljija na Vinisijusu Žunioru sredinom drugog dela, koja bi vratila domaće u igru, ali nisu Madriđani zaslužili bolji rezultat.

Počelo je užasno po domaće, Kazemiro je bespotrebno već u drugom minutu skirivio najstrožu kaznu, a Vilijan Žoze u trećem doveo goste u vođstvo sa 11 metara. Real je imao četiri prilike u prvih 45 minuta da dođe do izjednačenja, ali nisu uspeli. Promašivali su redom Benzema, Modrić, Kazemiro i Lukas, a blistao je na trenutke i golman Sosijedada Heronimo Rulji.

Opredeljenje gostiju iz Baskije bilo je defanziva i napadi na kontre, a posebno su opasniji bili u drugom poluvremenu, kada su igrali egal s domaćinom. Lep fudbal gledali smo u tim trenucima, a bolje su se snašli gosti.

Fudbaleri iz San Sebastijana najčešće su pretili preko Adnana Januzaja, koji je dejstvovao po desnoj strani, a posao im je bio znatno olakšan i od 61. minuta kada je Lukas dobio drugi žuti karton zbog kojeg je morao u svlačionicu. Imao je Real nekoliko prilika, najbolje preko Vinisijusa Žuniora i Serhija Ramosa, ali je odbrana Sosijedada odolevala.

Istovremeno, bilo je samo pitanje kada će se desiti nokaut za Kraljevski klub na drugoj strani (pošto su igrali otvoreno), a on je usledio u 84. minutu posle sjajne kontre i asistencije Viljana Žozea za Rubena Parda, koji je postigao prvenac u šampionatu za goste iz San Sebastijana. Nije mogao da izabere lepši trenutak.

Bio je to gol koji je zapečatio pobedu Sosijedada, prvu u Madridu u Primeri još od maja 2004. godine. Eto, trebalo je da dođe novi privremeni trener pa da i momcima iz San Sebastijana krene, a što se tiče Reala, ne valja mu posao. Ovo večeras ne liči ni na šta...

ŠPANIJA 1 - 18. kolo

Petak
Levante - Đirona 2:2 (0:1)
/Morales 58, Koke 86 - Portu 31, Garsija 72/

Espanjol - Leganes 1:0 (1:0)
/Iglesijas 9/

Subota

Valjadolid – Rajo Valjekano 0:1 (0:1)
/Medran 1/

Alaves - Valensija 2:1 (2:1)
/Baston 21, Pina 45+2 - Pareho 14/

Ueska - Betis 2:1 (0:0)
/Fereiro 73, Rivera 79 - Sanabrija pen 55/

Nedelja
Eibar - Viljareal 0:0

Sevilja -  Atletiko Madrid 1:1 (1:1)
/Ben Jeder 37 - Grizman 45/

Real Madrid - Sosijedad 0:2 (0:1)
/Vilijan Žoze 3. penal, Pardo 84/
20.45: (7,75) Hetafe (5,00) Barselona (1,38)

Ponedeljak
21.00: (2,50) Selta (3,25) Bilbao (2,90)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

Santijago Solari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara