Mančester Junajted aktivirao opcije za trojicu, a ostaje samo jedan! Još trojica na čekanju…

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.02.18. | 21:54

Naznake kako će izgledati tim Crvenih đavola sledeće sezone

Ko ide, a ko ostaje? Sitauaciju u Mančester Junajtedu se polako kristališe… Žoze Murinjo je doneo odluku što se tiče igrača kojima ističu ugovori.

Kako javljaju lokalni mediji, Mančester Junajted je rešio da aktivira opcije o dodatnoj godini iz ugovora trojice igrača. Tako su do 2019. godine produženi ugovor Dejlija Blinda, Ešlija Janga i golmana Sema Džonstona koji je trenutno na pozajmicu u Aston Vili. Podsetimo, još ranije je ista opcija aktivirana u ugovoru Huana Mate.

Izabrane vesti

Ostaju još trojica igrača koji narednog leta mogu da odu kao slobodni: Zlatan Ibrahimović, Maruan Felaini i Majkl Kerik.

Ipak, aktivacija opcije o dodatnih godinu dana iz ugovora ne znači da će pomenuta trojica i naredne sezone igrati za Mančester Junajted. Štaviše, ostaje samo jedan… Murinjo ozbiljno računa na Janga i on će gotovo izvesno igrati za Crvene đavole i u sledećoj sezoni. A ugovori Blinda i Džonstona su produženi kako Junajted ne bi ostao bez obeštećenja. Blind se pominje kao potencijalna akvizicija Rome i Barselone i najverovatnije će biti prodat na leto jer mu Murinjo ne veruje mnogo. Ali Junajted nije želeo da ga pusti bez obeštećenja. Slična je situacija i sa golmanom Džonstonom kojeg će Aston Vila najverovatnije otkupiti.

Što se tiče Ibrahimovića, Felainija i Kerika, situacija je različita. Ibra 99 odsto ide u američku MLS ligu, odavno se dogovorio sa Los Anđeles Galaksijem ali želi da završi sezonu sa nekim trofejom u Mančesteru. Keriku je i prošlog leta jedva ponuđena dodatna godina ugovora, nema neku bitnu ulogu i sada je definitivno kraj. Murinjo želi da zadrži Felainija, nudi mu novi ugovor, ali Belgijanac okleva zbog sjajnih ponuda Galatasaraja i Bešiktaša.

Dakle, od aktuelnih prvotimaca možda skoro sigurno četvoricu nećemo gledati u Mančester Junajtedu od naredne sezone. Možda i petoricu ako Felaini ode u Tursku…

(FOTO: Action images)

 


tagovi

Maruan FelainiDejli BlindEšli JangMajkl KerikZlatan Ibrahimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara