""
""

Mangala hoće da skine breme „skupog promašaja“ i pobegne u Francusku

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.06.17. | 15:45

I to u Lion

Kada je u avgustu 2014. Porto prodao Elijakima Mangalu za preko 30.000.000 evra izgledalo je da Evropa i Mančester Siti dobijaju zver pored koje će teško ko moći da prođe na terenu. Nepunih godinu dana kasnije ispostavilo se da francuski defanzivac nije „taj“ kalibar.

Izabrane vesti

Posle mučenja u Sitiju, te turbulentne godine u Valensiji, Mangala se sprema za novu selidbu. Ovog puta u Ligu 1, gde će zaigrati prvi put u karijeri. Predsednik Liona Žan Mišel Ola očigledno u Mangali vidi nešto što drugi ne vide jer je ozbiljno zagrizao za to da francuskog štopera što pre dovede u svoje redove. Interesovanje je pokazao i Njukasl, Rafa Benitez je već obavio razgovor s Mangalom, ali je igračeva želja da stavi tačku na loše poglavlje sa Premijer ligom. On je već bio u Lionu na pregovorima, dobio je konkretne uslove i navodno mu se sviđa ideja da karijeru nastavi u Lionu. 

Doduše, Lion nema tu finansijsku moć da iskešira 25.000.000 evra za Mangalu, niti da mu ponudi nedeljna primanja od 115.000 evra, koliko sada dobija u Sitiju. Mangala ima još dve godine ugovora sa Sitijem, tako da sporazumni raskid ugovora ne dolazi u obzir. Zato je ponuda koja je kovertirana Sitiju - pozajmica do leta 2018. godine. 

Ukoliko se desi transfer, to znači da bi Emanuel Mamana vrlo lako mogao da ode posle samo jedne, vrlo dobre godine u Lionu. Jer, konkurenciju u ovom trenutku čine Nikolas N'Kulu, Mapu Janga Mbiva i pomenuti Mamana. Koga navodno sve više želi Inter. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaOlimpik LionMančester SitiLiga 1FrancuskaEvropaEngleskaElijakim Mangala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara