""
""

Mangala ostaje, a Otamendi stiže u Mančester Siti besplatno!

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.08.15. | 14:13

Sada je jasno zašto Mančester Junajted nije imao šanse pored Mančester Sitija u trci za argentinskim štoperom. I zašto bi i svaki drugi klub izgubio u toj trci

Preokret u transferu Nikolasa Otamendija iz Valensije u Mančester Siti. Transfer nije propao, daleko od toga. Otamendi će pojačati Građane, ali pod daleko drugačijim uslovima nego što je najavljeno juče kada je procurila vest da sigurno stiže u plavi deo Mančestera. Takođe ni Elijakim Mangala neće otići u suprotnom smeru na pozajmicu.

Izabrane vesti

Dok je Valensija celog leta odbijala ponude za Otamendija i insistirala na otkupnoj klauzuli od 50.000.000 evra sada će morati da ga pusti bez obeštećenja. Ili tek sa nekoliko miliona evra zarade. Mančester Siti je jedini klub koji je imao mogućnost da ne plati klauzulu za Otamendija i na kraju je to iskoristio. Gradski rival Mančester Junajted nije imao šanse, bila je to neravnopravna borba za Otamendija... Siti bi pobedio i sve ostale klubove da su ušlu u trku.

O čemu se radi?

Valensija je bila primorana da proda Otamendija baš u Mančester Siti zbog velikih dugovanja prema engleskom klubu. Iako se obavezao da će uplatiti 30.000.000 evra ovog leta za otkup ugovora Alvara Negreda koji je bio pozajmljen od Sitija, klub sa Mestalje još nije uplatio novac engleskom klubu. I nije davao nagoveštaj da će se to uskoro desiti.

Mančester Siti je imao keca u rukavu, čekao je i iskoristio ga u pravom momentu. Iako je Valensija tražila za Otamendija 50.000.000 evra, u slučaju Mančester Sitija je morala da napravi ustupak i pusti Argentinca ispod cene kako bi prebila dug za Negreda.

Snizili su cenu za argentinskog štopera kako bi poravnali dugove sa Građanima, a na kraju i Elijakim Mangala ostaje na Etihadu. Oglasio se i francuski štoper porukom na Tviteru koja je jasno pokazivala da ne ide iz Mančester Sitija.
„Ja sam Građanin“, poručio je Mangala i stavio tačku na spekulacije o njegovom eventualnom odlasku u Valensiju na pozajmicu.

Mančester Siti će tako pored Mangale, Kompanija i Demikelisa dobiti još jednog štopera na kojeg Pelegrini može da računa.

(FOTO: Action images)


tagovi

ValensijaŠpanijaPrimeraPremijer ligaprelazni rok 2015Nikolas OtamendiMančester SitiEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara