"Elijakim Mangala"
"Elijakim Mangala"

Mangalin transfer pod istragom Fife zbog 14.500.000 evra u džepovima menadžera

Vreme čitanja: 1min | pet. 16.10.15. | 09:37

Dojen Sports Nelija Lukasa tvrdi da su se međunarodne fudbalske organizacije kasno setile. Uostalom, ako neko bude kažnjen, ceh će platiti - Porto

Elijakim MangalaU srži svega je - novac! Međunarodne fudbalske organizacije shvatile su da previše istog odlazi na račun snalažljivih menadžera i zabranile vlasništvo treće strane nad fudbalerima, ali su ovi drugi po pravilu bili za korak ispred njih i najveće poslove na vreme obavili. Kad je u pitanju agencija Dojen Sports uticajnog Portugalca Nelija Lukasa u pitanju najveći među najvećima bio je transfer Elijakima Mangale iz Porta u Mančester Siti, koji se našao pod istragom Svetske fudbalske federacije.

Razlog je taj što je Dojen još 2011. za 2.700.000 evra kupio deo Mangalinog ugovora kako bi sada 24-godišnji Francuz uopšte i mogao da iz Standarda iz Liježa pređe u Porto. Ali je naravno zadržao 30 odsto vlasništva nad ugovorom, pa mu je tri godine kasnije pripalo i 30 odsto od Mangaline selidbe u Mančester Siti.

Izabrane vesti

Prevedeno u evre oko 14.500.000 evra!

Fifa je reagovala sa više od godinu dana zakašnjenja. Mangala je u Siti prešao avgusta 2014. Fifa je zabranu na vlasništvo treće strane stavila u aprilu 2015. U Dojenu se ne brinu zbog istrage. Oni su uvek korak ispred. Uostalom, ako Fifa i proceni da su pravila prekršena kaznu će platiti Porto, ne Dojen Sports.

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaPortugalPortoNelio LukasmenadžeriMančester SitiFIFAEvropaEngleskaElijakim MangalaDojen Sports

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara