"Saša Marjanović"
"Saša Marjanović"

Marjanović se posle 11 godina vratio u Humsku i uzeo Andrijin broj 17, Iliev hvali: Igrač evropskog kova

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.06.16. | 13:12

“Bio sam nestrpljiv tada, ali ne kajem se“, kaže doskorašnji fudbaler niškog Radničkog

Saša MarjanovićDve promocije u jednom danu. Posle Nemanje Miletića crno-beli su kao četvrto pojačanje u letnjem prelaznom roku javnosti predstavili i Sašu Marjanovića sa kojim su potpisali dvogodišnji ugovor, angažovali ga kao slobodnog igrača i dodelili mu broj 17, u prethodnoj sezoni vlasništvo Andrije Živkovića što možda samo pokazuje da u narednoj od njega očekuju konkretan doprinos igrama i rezultatama. Kakav je imao i njegov mlađi sugrađanin iz Niša.

Jedna stvar im je zajednička. Obojica su prošli omladinsku školu kluba iz Humske, samo što je Marjanović dugo čekao na šansu u prvom timu...
"Dugo sam gradio obilaznicu da bih se vratio u Partizan, a u konkretnom razgovoru sa ljudima iz kluba prepoznao sam njihovu želju da me angažuju i na tome sam im zahvalan. Trudiću se da kvalitet svojih partija podignem na viši nivo i omogućim Partizanu borbu za trofeje na domaćoj sceni i plasman u Ligu Evrope, jer nema lepšeg osećaja nego predstavljati svoju državu na međunarodnoj sceni", rekao je dojučerašnji vezista Radničkog.

Izabrane vesti

Kako je Partizan ukrao Turcima levog beka...

Nije mogao a da se ne priseti kako je pre više od deset godina napustio crno-bele po isteku omladinskog staža, iako je bio jedan od talentovanijih u generaciji 1987.
"Nije mi se dopala ideja da se posle staža u omladincima ide u Teleoptik, bio sam nestrpljiv i hteo odmah u prvi tim. Zato sam otišao u Čukarički gde sam relativno brzo, samo sa 18 godina, zaigrao za seniore. Bila je to možda ishitrena odluka, ali se ne kajem, jer nikad nije kasno vratiti se u Partizan".

Osim za dve crno-bele ekipe Marjanović je u karijeri igrao još za Šerif iz Tiraspolja, sa kojim je osvajao titulu i Kup Moldavije, kao i Jagodinu, odnosno niški Radnički u kome je odigrao najefikasniju sezonu.
"Postigao sam 13 golova računajući i onaj jedan u Kupu i trudiću se da barem toliko dam i za Partizan imajući u vidu da ću ovde imati više prilika za tako nešto. Svakako je retkost postići pet golova na jednom meču što je meni uspelo protiv Radnika. Realno je to teško ponoviti, teško je i Lionelu Mesiju, kamoli meni. Međutim, mislim da sam sazreo i mogu reći da je tajna ove moje dobre sezone u činjenici da sam dobio dete, pa sam zadovoljniji, srećniji, svakako bolji čovek".

Iliev: I Mire zna da je ovde najlepše igrati!

Marjanović je dodao da se nada da će mu malo vremena biti ptorebno da ubedi grobare da je igrač za Partizan dok ga je sportski direktor Ivica Iliev predstavio kao modernog igrača.
"Reč je o fudbaleru koji može da igra na svim pozicijama u veznom redu i da na njima pravi ozbiljjnu razliku. Igra u oba pravca, od šesnaesterca do šesnaesterca, a šlag na tortu njegove sezone su golovi koji samo pokazuju da je igrač evropskog kova".


tagovi

SuperligaSrbijaSaša MarjanovićFK PartizanIvica Iliev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara