""
""

Markec namestio gol Naniju i izvređao sudiju! Trener ga zamenio i napravio pogodak (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.09.15. | 20:58

Srpski reprezentativac prvi put u startnoj postavi turskog velikana. Pokazao kvalitet, ali i dugačak jezik, pa je ustupio mesto junaku utakmice Van Persiju

Fenerbahče je uz mnogo muke stigao do pobede nad Bursom (2:1) i opet se osamio na čelu tabele. Srpski reprezentativac Lazar Marković se po prvi put od dolaska na pozajmicu iz Liverpula našao u startnoj postavi Fenera i pokazao kvalitet, ali i dugačak jezik. Psovakama je “počastio” sudiju koji mu je dao žuti karton, a ne bi bilo čudo ni da ga je isključio.

Izabrane vesti

Trener Pereira je počeo meč sa Markovićem i Nanijem kao krilnim napadačima, a ispred njih je igrao brazilski centarfor Fernandao koji je prošle sezone upravo u dresu Burse rešetao mreže i bio prvi strelac lige. Portugalski stručnjak je tako ostavio najveće pojačanje Robina van Persija na klupi.

Marković je ostavio odličan utisak u prvom poluvremenu, delom podsetio na nekadašnje igre iz Partizana i Benfike kada je bio neuhvatljiv za rivale, a upravo je posle njegovog karakterističnog bega čuvarima, Fener i došao do vođstva. Marković se sa krila ubacio u sredinu, asistirao do Nanija koji je lepom “plasirkom” matirao golmana Burse.

Ubrzo posle gola je Nani bio žrtva divljačkog starta Danija Nunkua i pravo je čudo kako je ostao na terenu. Imao je Fener još dva dobre šanse preko Meireleša i Tufana da duplira prednost, ali ih nije iskoristio. Posle sat vremena igre, Marković je pored fudbalskog umeća pokazao i nezgodan temperament.  Ušao je u verbalni sukob sa sudijom, na engleskom mu poručio “fuck off”, a potom mu sasuo i rafal uvreda na srpskom… Prošao je samo sa žutim kartonom.

Nekoliko minuta kasnije, Fenerovi igrači su imali ozbiljan razlog za nervozu. Bursin novajlija Tomaš Necid se sjajno ugurao između dvojice Fenerovih štopera i glavom sa peterca zakucao loptu u mrežu.

Trener Pereira je ubrzo reagovao i umesto nervoznog Markovića uveo Van Persija koji je kao u mečevima protiv Rizea i Atromitosa pokazao da je čovek za ključne golove. Igrao se 80. minut kada je Fenerbahčeov levi bek Kaldirim majstorski poslao po burek Jildirima i asistirao Van Persiju koji iz takvih pozicija ne greši…

SUPERLIG – 5. KOLO

Petak

Bašakšehir - Ahisar 2:0 (1:0)
/Batdal 14, Višća 62/

Mersin – Osmanli 0:4 (0:2)
/Vebo 34, Ndiaje 39, 90, 90+2/

Subota

Rize – Antalija 5:1 (3:1)
/Oboabona 3, Ozek 13, Kadah 25, 50, 62 – Basan 8/

Sivas – Konja 0:0

Eskišehir – Kasimpaša 0:2 (0:1)
/Titi 45, Skarione 56/

Trabzon – Galatasaraj 0:1 (0:0)
/Mbia (ag) 83/

Nedelja

Gazijantep – Kajzeri 1:0 (0:0)
/Demir 62 penal/

Fenerbahče – Bursa 2:1 (1:0)
/Nani 20, Van Persi 80 - Necid 63/

Ponedeljak

19.00 Genčlerbirligi – Bešiktaš


tagovi

TurskaTomaš NecidSuper ligRobin Van PersiNaniLazar MarkovićFenerbahčeEvropaBursaspor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara