"Marko Vešović"
"Marko Vešović"

Marko Vešović slobodan igrač, Zvezda ipak ne ostaje bez dinara

Vreme čitanja: 1min | čet. 12.12.13. | 17:21

Koliko će dobiti delom zavisi i od snage lige u kojoj će Vešović pronaći angažman

Marko VešovićMarko Vešović i definitivno više nije igrač Crvene zvezde, pošto je Arbitražna komisija Fudbalskog saveza Srbije u njegovom sporu sa beogradskim klubom odlučila u korist igrača. Naravno – na štetu Crvene zvezde, koja je u obavezi da Vešoviću isplati sva dugovanja, odnosno negde oko 110.000 evra.

Sreća u nesreći za crveno-bele je, ipak, odluka Komisije da Zvezda ima pravo na obeštećenje u iznosu koji je uložila u razvoj igrača, ali će ta suma ostati nepoznanica sve dok Vešović ne pronađe angažman.

Izabrane vesti

Naime, visina obeštećenja se određuje na osnovu nekoliko parametara, poput broja sezona koje je igrač proveo u jednom klubu, ali i zemlje u koju fudbaler ide. Paradoksalno, dakle, upravi Zvezde preostaje da zaboravi na sujetu i nada se da će Vešović pronaći što jaču ligu za nastavak karijere, jer nije isto da li će završiti u, recimo, Engleskoj ili Moldaviji.

Primera radi, kada je Filip Janković potpisao za Parmu italijanski klub se, prema sazanjima MOZZART Sporta, obavezao da isplati Zvezdi negde oko 400.000 evra.

Odluka Arbitražne komisije je, inače, prvostepena što znači da Zvezda ima pravo žalbe, ali saznajemo da to neće iskoristiti.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Arbitražna komisija FSSFK Crvena zvezdaMarko VešovićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara