"Martin O’Nil"
"Martin O’Nil"

Martin O’Nil: Da li će supruge fudbalera moći u hotel? Lepe da, one ružne...

Vreme čitanja: 1min | pet. 25.03.16. | 10:26

E, to je seksizam Britanci

Martin O’NilDrvlje i kamenje osuli su ostrvski mediji po Novaku Đokoviću zbog toga što je rekao da bi teniseri trebalo da zarađuju više novca od koleginica, držali mu predavanja o ravnopravnosti polova, ali brzo se pokazalo da i tamo umeju da budu politički nekorektni. Selektor Irske Martin O’Nil je, doduše, samo želeo da se našali, ali takve šale danas se ne praštaju.

Naime, na pitanje da li će tokom Evropskog prvenstva dozvoliti devojkama u suprugama fudbalera da posećuju igrače u hotelu O’Nil je u šaljivom tonu rekao: "Zavisi od toga koliko dobro izgledaju. Ako su atraktivne, onda su vrlo, vrlo dobrodošle. One ružnije, bojim se da ne".

Izabrane vesti

Naravno, ni O’Nilova opaska nije u javnosti prihvaćena sa odobravanjem, pa se lavina kritika obrušila ka selektoru. Ali Martin O’Nil je takav. On kaže šta misli. Pa je tako na ironičan način prokomentarisao i izjavu njegovog pomoćnika Roja Kina. Braneći tezu da ženama nije mesto uz ekipu na velikim takmičenja, Kin je rekao da svako može da odvoji tih nekoliko nedelja. Tezu je potkrepio tvrdnjom da ni on sam neće nedostajati porodici u tih par nedelja.
"Prilično sam siguran da je to apsolutno tačno", nadovezao se O’Nil aludirajući na Kinov nezgodni temperament.

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalreprezentacija IrskeMartin O’NilIrskaEvropaEuro2016

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara