"Marek Hamšik u duelu sa Patrikom Šikom"
"Marek Hamšik u duelu sa Patrikom Šikom"

Masimo Ferero prelomio - Šik sklonjen iz izloga!

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.07.17. | 22:55

Sampdorija zasad više nema nameru da proda mladog Čeha, bar dok se ne vidi kako će početi oporavak...

Marek Hamšik u duelu sa Patrikom Šikom

Patrik Šik je uklonjen sa transfer pijace i klubovi neće moći da ulaze u pregovore oko transfera talentovanog češkog golgetera, zvanična je odluka prvog čoveka Sampdorije Masima Ferera.

Izabrane vesti

Ovakav ishod donekle je i bio očekivan posle svih muka kroz koje je prošao Šik u poslednjih mesec dana. Podsetimo, on je od završenog transfera u Juventus došao u situaciju da minimum tokom naredna dva meseca neće moći da se bavi fudbalom, niti bilo kakvim fizičkim aktivnostima, zbog problema sa srcem koji su otkrili doktori u jednom specijalističkom centru u Rimu. 

Šiku je utvrđena srčana anomalija koja nije opasna po život, ali zahteva bar dva meseca strogog mirovanja i redovnu terapiju, kako bi se ona zalečila. Čelnici Juventusa i Sampdorije su dugo tražili rešenje za ovu situaciju, ali je na kraju Stara dama ipak odustala od transfera vrednog 30.000.000 evra. Samo dan pošto se Juventus povukao u priču se uključio Inter, a stidljivo se pominjao i PSŽ. Ali, kako nije bilo ponude od traženih 30.000.000 evra, prvi čovek Sampa rešio je da Šika odmori od svega i pusti ga da se oporavi od problema koji ga je zadesio. 

Ferero će, međutim, vratiti Šika u izlog u drugoj polovini avgusta, ukoliko terapija bude urodili plodom. Doduše, moguće je da će Šik biti potpuno van domašaja zainteresovanih klubova ovog leta, možda čak i do sledećeg jula, sve dok se Čeh ne oporavi, vrati u ritam i odigra sezonu. 

Velika šteta za ovako mladog fudbalera i odličnog strelca. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Serija ASampdorijaMasimo FereroItalijaInterEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara