""
""

Maske polako padaju: Šta se dešavalo u finišu prelaznog roka sa Pogbom, Zazom, Hamšikom, Markinjosom, Pastoreom...

Vreme čitanja: 4min | čet. 03.09.15. | 15:06

Ko je koga zvao u finišu prelaznog roka i koji transferi se nisu desili uprkos konkretnom interesovanju

David de Hea i Saido Berahino su najveći gubitnici prelaznog roka kada su igrači u pitanju. Bili su na ivici željenih transfera, ali se oni nisu realizovali. Berahino je načisto izgubio kompas i zapretio gazdi Vest Broma da nikada više neće obući dres tog kluba jer ga nije prodao Totenhemu. De Hea je ostao razočaran zbog neodlaska u Mančester Junajted, ali ipak se ne može reći da je neko totalni gubitnik kada je član tako velikog kluba kao što je velikan sa Old Traforda.

Izabrane vesti

Ipak, nisu samo njih dvojica velika imena koja su bila blizu potpisa za novi kluba, a nisu uspeli da realizuju transfer. Doduše, niko i nije bio tako uporan poput njih u nameri da ode.

Sada kada je pijaca zatvorena i kada su maske pale, na površinu isplivavaju zanimljivi detalji o onome što se dešavalo poslednjih dana prelaznog roka. Svakakvih kombinacija je bilo u opticaju...

Najskuplji igrač leta Kevin de Brujne je povezivan sa skoro svim velikim klubovima koji su imali finansijski kapacitet da ga kupe. Ali dok je pijaca trajala, sve te najave su izgledale kao glasine i tračevi. Ipak, bilo je mnogo dublje i ozbiljnije od toga. Belgijanac je iz Volfzburga mogao da ode u Bajern ili PSŽ. To je sada i potvrđeno.
„Čuli smo da je Bajern zainteresovan i pozvao sam ih telefonom. Potvrdili su mi i u naredna dva smo ubrzali pregovore. Ali onda je Bajern naprasno odustao od te priče. Istina je i da je PSŽ hteo Kevina. To uopšte nisu bile glasine i nisam koristio De Brujnea za dizanje cene. Nisam prodavac tepiha pa da se bavim takvim stvarima“, otkrio je De Brujneov menadžer Patrik de Koster.

Danas se oglasio i Mančester Sitijev štoper Elijakim Mangala i potvrdio da je u opticaju bila kombinacija o odlasku u Valensiju kao deo trampe za Otamendija. Iako je klub tvrdio da ne dolazi u obzir da Mangala ode.
„Odbio sam Valensiju jer bi to bio korak nazad u mojoj karijeri“, rekao je Mangala.  

Istina je i da je Murinjo žarko želeo Pola Pogbu, ali da je i tu dobio korpu kao na još nekoliko mesta ovog leta. Ugledni fracuski L'Ekip danas otkriva da je Portugalac bio u paničnom lovu na Pogbu. U četvrtak uveče je pozvao Pogbu telefonom, pričao je sa njim i ubeđivao ga da dođe u Čelsi. Bio je spreman i na ponudu od 100.000.000 evra, ali je Francuz bio taj koji je odbio. Murinjovi pritisci su trajali sve do nekoliko sati pred zatvaranje fudbalske pijace. Uzalud...

I dok je Čelsi napadao Juventusovu zvezdu, Juve je lovio igrače drugih klubova. Posle fijaska sa Drakslerom su jurili na više strana, a završilo se dovođenjem Ernanesa. Meutim, Ernanes je očigledno bio samo jedna od opcija. Manje atraktivna i jeftinija.
„Juventus mi je ponudio 25.000.000 evra za Hamšika. Tražio sam im Ruganija i Sturara zauzvrat, ali nisu hteli“, otkrio je juče Napolijev predsednik Aurelio de Laurentis.  

Ni to nije sve od Juventusa. Pokušali su da dovedu i Havijera Pastorea.
„Juve me je zvao, bio sam počastvovan njihovim interesom, ali sam odlučio da ne mrdam iz Pariza“, istakao je Pastore.

Ni Arsen Venger nije bio baš takva lenština i stipsa kao što je na kraju ispalo. Imao je pokušaj da dovede Kavanija, ali nije bio ni blizu dogovora. Tada se okrenuo Simoneu Zazi, ali je Juventus odbio da mu proda italijanskog napadača. Međutim, dobio je obećanje Juventusa da će pregovori u januaru biti nastavljeni ako ponudi 30.000.000 evra.

Zlatan Ibrahimović je priznao da je Milan bio očajan u nameri da ga dovede. Rosoneri nisu uspeli ni sa Vicelom. Iako je Galijani govorio da je dovođenjem Balotelija završio prelazni rok, pokušavao je za sitne pare da se dokopa Vicela. Pregovarao je sa Belgijancem bez dozvole Zenita što bi mogao da plati na sudu jer je nelegalno stupio u kontakt sa igračem pod ugovorom.

Pored Pogbe, Murinjo je doživeo neuspeh i u poteri za štoperom. Nakon što je odustao od maratonske trke za Stounsom iz Evertona, Portugalac je poslednjeg dana prelaznog roka prvo ponudio 36.000.000, pa 48.000.000 evra za Markinjosa ali je u Parizu glatko odbijen.

Iako prepuna tračeva i glasina, fudbalska pijaca je ipak pokazala da su se neke velike stvari valjale iza brda i da je malo nedostajalo da imamo mnogo uzbudljiviji finiš prelaznog roka nego što je to stvarno bilo.

Poenta cele riče bi mogla da bude: Ne čačkajte Pari Sen Žermen, udarićete glavom u zid. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Premijer ligaprelazni rok 2015EvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara