"Mažić sa svojim timom"
"Mažić sa svojim timom"

Mažić dobio medalju, Klatenburg sudi finale!

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.07.16. | 10:14

Srpski sudija bio u najužoj konkurenciji da deli pravdu u finalu Evropskog prvenstva, ali se UEFA odlučila za Engleza

Mažić sa svojim timom

Milorad Mažić ide kući. Zahvaljujući Kristijanu Ronaldu. Tako ispada jer da je Vels prošao u finale Evropskog prvenstva, engleski sudija Mark Klatenburg ne bi delio pravdu na tom meču, pa bi sjajnom sudiji iz Vrbasa značajno porasle šanse da se pojavi u nedelju u 21.00 u Sen Deniju. Pošto je Ronaldov trominutni blickrig poslao Velšane kući, Klatenburg je određen da bude glavni sudija u utakmici Francuska - Portugalija, dok će četvrti sudija biti Mađar Viktor Kasai.

Izabrane vesti

Kvote za finale: Francuzi favoriti, 3+ donosi lepu zaradu

Sve ovo moglo je da se nasluti sinoć, ali je zvanično potvrđeno jutros. Tako su Milorad Mažić i svi članovi njegovog tima (Milovan Ristić, Dalibor Đurđević, Danilo Grujić, Nenad Đokić) u petak ujutru dobili medalje od UEFA kao zahvalnost za odlično obavljen posao na ovom turniru (sudili mečeve Irska – Švedska 1:1, Španija – Turska 3:0 i Belgija – Mađarska 4:0) i poslati su kući.

Svakako je velika čast za Srbiju što je Mažić bio jedan od najbolje ocenjenih sudija na kontinentalnom prvenstvu, i do poslednjeg trenutka kandidat da sudi veliko finale. To samo pokazuje koliko UEFA u njega ima poverenja.

Što se Klatenburga tiče, Englez je ove godine već sudio finale FA kupa (Mančester Junajted - Kristal Palas), kao i finale Lige šampiona (Real Madrid - Atletiko Madrid), pa će u nedelju to za njega biti het-trik za 2016. godinu. Valja istaći da je engleski sudija delio pravdu i na finalnom meču Olimpijskih igara 2012. između Meksika i Brazila, kao i 2014. godine u Superkupu Evrope u Kardifu. 


tagovi

Srbijareprezentativni fudbalMilorad MažićMark KlatenburgEvropaeuro 2016

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara