Meč lopta za Tijanu i Maju! Da li ćemo opet gledati maraton?

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.04.18. | 09:48

Prva četiri meča ova dva tima ove sezone završena su maksimalnim rezultatom (2:2 u pobedama), ali su poslednja dva susreta u plej-ofu bila dramatična - kladioničarski, plus poeni

Meč lopta za Ezačibaši!

Šest godina moćni tim iz Istanbula čeka na krunu najbolje ekipe u Turskoj. Fenerbahče i Vakifbanka prethodnih sezone bili su uspešniji, ali ovo je vreme Tijane Bošković. Srpska bombarderka vodila je svoj tim do  preokreta u finalnoj seriji šampionata. Pogotovo je bio dramatičan treći meč u nedelju koji je trajao dva i po sata i koji je pripao Ezačibašiju posle pet setova. Opet će dvorana Burhan Felek biti poprište sudara titana, dve najbolje ekipene samo na Bosforu nego i u Evropi.

Izabrane vesti

U prvom meču Vakifbanka je pregazila gradskog rivala, činilo se da će Ting Žu, Milena Rašić i ostale zvezde šampiona Evrope počistiti osvajača Kupa CEV, ali je usledio odgovor! Izabranicama italijanskog stručnjaka Đovanija Guidetija smeši se repriza prošle sezone, kada je nadmoćno osvojena titula u Ligi šampiona, ali u domaćem prvenstvu bolji u finalu je bio još jedan gigant iz Istanbula - Fenerbahče.

Početkom maja, Vakifbanka brani evropsku krunu u Bukureštu, ali želi i onaj slađi trofej, na Bosforu. Fenomenalna Kineskinja Ting Žu i kapiten reprezentacije Srbije Milena Rašić igraju u sjajnoj formi, ali su ostale zatajalile, pre svih Holanđanka, korektor Loneke Slutejs, koja je u prošlom meču grešila kada se lomio rezultat. S druge strane, uz MVP Evropskog prvenstva Tijanu Bošković, sjajno razigrava saigračice iskusna sprska tehničarka Maja Ognjenović, dok briljiraju i Amerikanka Džordan Larson i domaća odbojkašica Bejza Ariči.

Ove sezone, Ezačibaši ima bolji međusobni skor, vodi sa 4:2 u pobedama. Tim Maje Ognjenović i Tijane Bošković se nadmoćno popeo na krov Kupa CEV, Vakifbanka ima Kup Turske i veliki je favorit na F4 Lige šampiona, ali titula na Bosforu ima posebnu draž. Teže je osvojiti krunu u Turskoj nego na Starom kontinentu.

Prva četiri meča ovih dva tima ove sezone završena su maksimalnim rezultatom (2:2 u pobedama), ali su poslednja dva susreta u plej-ofu bila dramatična - kladioničarski, plus poeni.

Da li ćemo opet gledati maraton?

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 18:00 8975 TRPFW Eczacibasi W - Vakifbank W up više (182.5) 1,90
Ukupna kvota1,90

FINALE PLEJ-OFA ŠAMPIONATA TURSKE (Ž), ČETVRTI MEČ

Utorak
18.00: (2,11) Ezačibaši - Vakifbanka (1,65)

Piše: Željko MUTAVDŽIĆ
Foto: Action Images


tagovi

Tijana BoškovićMaja OgnjenovićMilena RašićŽu Tingsportsko klađenjeEzačibašivakifbank

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara