""
""

Mega „na silu“ ugušila borbeni duh Konstantina!

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.02.16. | 18:43

Tim iz Sremske Mitrovice u polufinalu Kupa Radivoja Koraća...

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Niša)

Izabrane vesti

Ko kaže da ekipe iz Košarkaške lige Srbije ne mogu da pariraju timovima iz Jadranske lige? Baš onako kako su najavili, tako su košarkaši Konstantina odigrali meč protiv favorizovanog Mega Leksa - ostavili su i poslednju kap znoja na parketu dobro popunjenog Čaira! Ali, to je bilo dovoljno samo za utakmicu punu uzbuđenja i neizvesnosti u gotovo pune tri četvrtine, ali ne i za prvo iznenađenje na Kupu Radivoja Koraća. Iako mladi, igrači Dejana Milojevića potukli su nižerazrednog rivala isključivo na iskustvo koje su poneli igrama u regionalnom takmičenju - 78:61 (13:17, 22:15, 24:20, 19:9). 

Mada konačni rezultat to ne pokazuje, dobrano su dresove preznojili košarkaši Mege u prvom četvrtfinalnom meču i daleko teže nego što se to uopšte očekivalo stigli do trijumfa i rezervisali jedno od ukupno četiri mesta. Iako su Konstantinove utakmice u KLS dobro posećene, oko 2.000 gledalaca u niškoj dvorani ubrizgavalo je svojim miljenicima posebnu dozu energije, motiva i samopouzdanja, što ih je navelo da pruže partiju na izrazito visokom nivou. Vođeni prvim strelcem ekipe i udarnom iglom Danilom Tasićem Konstantin je pravio ozbiljne probleme ekipi koja će se ove godine boriti za titulu u ABA ligi.

Ali, za nešto više timu Marka Cvetkovića bilo je potrebno mnogo više od izuzetno raspoloženog Tasića, koji je meč završio sa 23 poena i sedam skokova. Gotovo do samog kraja meča bio je jedini sa dvocifrenim brojkama, da bi Savić do poslednjeg zvuka sirene ispisao 11 poena. Nedostajali su jako poeni pouzdanog šutera Mladena Vitkovića, koji je imao tek jedan poen, sa penala i ukupno šest promašaja iz igre, sve za tri poena. No, nije ni čudo što se tako nešto desilo, s obzirom da su oba tima u prve dve četvrtine imali tek 3/31 za tri poena. Mega 1/16, Konstantin 2/15. Do kraja brojke su se popravile za nijansu, ali veliki broj promašaja u dobroj meri je uticao na konačni ishod. 

Dejan Milojević imaće na čemu da zameri svojim pulenima, koji su tokom prvih 15 minuta meča delovali gotovo izgubljeno i bili potpuno indisponirani u odnosu na protivnika. Igrači Konstantina jurili demonstrirali su za oko prilično lepu košarku, sa dosta vrsnih dodavanja i utrčavanja, što je prilično zbunilo goste iz Sremske Mitrovice. Kako su minuti prolazili Milojević je uspeo da pronađe „žicu“ i poploča put do trijumfa. Onog trenutka kada je Mega postavila zonsku odbranu, tako se prekinula nit u igri Konstantina, naterala na čak 19 izgubljenih lopti, a razlika je imala uzlaznu putanju. Mega je dobro iskoristila i veliku rupu u reketu rivala, pa je skupila čak 22 ofanzivna skoka i dobar deo - realizovala. Ali, činjenica je da ekipa sa severa morala praktično celu utakmicu da igra u najjačem sastavu. Tačnije, 38 minuta. 

Megu je u prvom poluvremenu rezultatski držao Ognjen Jaramaz sa 11 poena, na kraju ukupno 13, dok su u drugom periodu zablistali Rade Zagorac i Đorđe Simeunović sa po 15 koševa, najzaslužniji igrači za ubedljiv trijumf. Treba izdvojiti i rolu Nikole Ivanovića, koji je imao sedam poena, isti broj asistencija i čak šest izgubljenih lopti.


Kup Radivoja Koraća: Mega Leks - Konstantin 78:61 (13:17, 22:15, 24:20, 19:9)

Dvorana Čair, gledalaca 3.000

Mega Leks: Simić 2, Jaramaz 13, Veljković, Musić, Ivanović 7, Pavlović, Luvavu 6, Kaba 3, zagorac 15, Simeunović 15, Nikolić 6, Janković 11

Konstantin: Veličković, Babović, Đorđević 8, Mladenović, Vitković 1, Stojačić 3, Ostojić 7, Tasić 23, Savić 11, Stojanović, Stanković, Gudžić

(FOTO: MN Press)


tagovi

Ognjen JaramazMega LeksKup Radivoja KoraćaKK KonstantinJadranska ligaDanilo Tasić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara