""
""

Mega u trećoj brzini do stotke u Nišu

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.05.16. | 19:45

Timoti Luvavu vodio tim iz Sremske Mitrovice do treće pobede u Superligi

Svi oni koji su čekali keca u Nišu, nisu imali razlog za radost, jer košarkaši Mega Leksa ostvarili su novu rutinsku pobedu pošto su kao gosti nadigrali Konstantin rezultatom 104:75, u utakmici gde nijednu četvrtinu nisu završili sa manje od 24 ubačenih poena (24:13, 24:18, 29:21, 27:23).

Izabrane vesti

Tim iz Sremske Mitrovice do pobede je odveo Timoti Luvavu sa 21 poenom, četiri skoka i isti broj asistencija. Aleksandar Rašić dodao je 16, Đorđe Simeunović 13, a kapiten Rade Zagorac još 11 poena. Kod Nišlija Danilo Tasić upisao je 13 poena, uz pet skokova, dok je jedan koš manje imao Mladen Vitković

Domaćin je odlično otvorio susret i na krilima najboljeg igrača Tasića povela sa 13:8, a krilni košarkaš je u tom periodu ubacio čak osam poena. Ipak, usledio je odgovor gostiju u vidu furiozne serije 16:0, kojom je Mega do kraja prve deonice preokrenula rezultat na 24:13. Konstantin je punih pet minuta bio bez realizacije, a tim Dejana Milojevića je stečenu prednost iskoristio da konstantno uvećava razliku do kraja utakmice i na kraju slavi ubedljivim rezultatom. 

Susret je obeležio i izuzetno visok broj izgubljenih lopti na obe strane. Ukupno 44, a domaći sastav upisao je čak 23. Na jednoj strani Tasić je imao čak šest „prodatih“ napada, a na drugoj Zagorac je loptu u protivničke ruke uručio pet puta.

U narednom kolu koje će biti odigrano za vikend Mega Leks gostuje Partizanu. Meč je na programu u subotu od 21 čas, dok Konstantin istog dana, samo od 19.00 ide na noge Borcu.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Timoti LuvavuSrbijaRade ZagoracMega LeksKošarkaška SuperligaKonstantinJadranska ligaĐorđe SimeunovićDanilo TasićAleksandar Rašić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara