"Mitrović u duelu sa lESKOTOM"
"Mitrović u duelu sa lESKOTOM"

Meklaren ignorisao Mitrovu dobru formu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.12.15. | 20:25

Srpski napadač ušao tek posle povrede Sisea, Njukasl zaustavljen posle dve velike pobede

Mitrović u duelu sa lESKOTOMDva velika koraka napred, a onda jedan u mestu. Njukasl nije nastavio fantastičnu seriju pobeda započetu protiv Liverpula, a produženu na gostovanju Totenhemu, iako mu je u goste došao najlošiji tim Premijer lige. Samo mrva za Svrake u poslednjem meču subotnjeg programa 17. kola engleskog prvenstva, na Sent Džejms parku odlelela je Aston Vila - 1:1.

Mada bi možda prigodnije bilo reći da je propustila šansu da ostvari prvu pobedu posle tri meseca, premijernu pod vođstvom trenera Remija Garda. Iako su imali zaostatak, gosti iz Birmingema su izjednačili spektakularnim pogotkom Džordana Ajua, a onda u završnih pola sata bili bolji rival i promašili nekoliko zicera za trijumf kojim ne bi pobegli sa poslednjeg mesta, ali bi nagovestili da su za tako nešto sposobni.

Izabrane vesti

Po jakoj kiši, Njukasl je poveo sedam minuta pre kraja prvog poluvremena, prvim golom Fabrisija Koloćinija na Sent Džejms parku posle 2011. godine. Bio je to prvi šut na gol domaćeg sastava i vođstvo koje je trebalo da ga povede ka bodovima vrednim pomeranja u sredinu tabele. Umesto takvog scenarija, konce igre u drugom delu preuzela je Aston Vila i zahvaljujući četvrtom pogotku Ajua na poslednjih šest mečeva dodao bod na konto ekipe iz Birmingema.

Srpski napadač Aleksandar Mitrović opet nije bio prva opcija Stiva Meklarena. Iako mu je u prethodnom kolu, golom i asistencijom, doneo pobedu nad Totenhemom, trener Njukasla ostavio je našeg reprezentativca na klupi, sa koje ga je prinudno podigao u 32. minutu pošto mu se povredio prvi izbor u špicu Papis Sise.

Ulazak Mitrovića razmrdao je ekipu sa severa Engleske, imao je nekadašnji prvotimac Partizana i Anderlehta šansu glavom u 37. minutu, ali je posle centaršuta Džeka Kolbaka udarac odbranio golman Aston Vile Bred Guzan.

PREMIJER LIGA - 17. KOLO

Subota:

Vest Bromvič Albion - Bormut 1:2 (0:0)
/Mekoli 79 - Smit 52, Danijels 87 pen/

Stouk - Kristal Palas 1:2 (0:1)
/Krkić 76 pen - Vikam 45+1 pen, Li Čung 89/

Everton - Lester 2:3 (1:1)
/Lukaku 32, Miralas 89 - Mahrez 27 pen, 65 pen, Okazaki 69/

Mančester junajted - Norič 1:2 (0:1)
/Marsijal 66 - Džerom 38, Tetej 54/

Čelsi - Sanderlend 3:1 (2:0)
/Ivanović 5, Pedro 12, Oskar 50 pen - Borini 53/

Sautempton - Totenhem 0:2 (0:2)
/Kejn 40, Ali 43/

Njukasl - Aston Vila 1:1 (1:0)
/Koloćini 38 - Džordan Aju 61/

Nedelja:

14.30 Votford - Liverpul
17.00 Svonsi - Vest Hem

Ponedeljak:

21.00 Arsenal - Mančester Siti

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action images)


tagovi

Stiv MeklarenPremijer ligaEvropaEngleskaDžordan AjuAston VilaAleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara